Siyaset Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı

Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı

24.10.2017 - 14:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan erken seçim çağrısı geldi. Kılıçdaroğlu"17 ay beklemeyelim seçimler için buyrun seçimleri yapalım. Açıkça meydan okuyorum" dedi.

Kılıçdaroğlundan erken seçim çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, erken seçim çağrısında bulunarak, "Şimdi teklif ediyorum. Demokrasiyi koruyalım. 17 ay beklemeyelim yerel seçimler için. Buyurun gelin seçimleri erken yapalım. 17 ay beklemenin bir anlamı yok. Anlamını kaybetmiştir. Şunu söyleyebilir, ‘Efendim seçimleri erken yapacağız da anayasada hüküm var. 367’yi bulamayız.' Söz CHP’nin sözü Kılıçdaroğlu’nun sözü. Getir kardeşim anayasayı değiştirelim. Erkene alalım seçimleri" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz grup toplantılarında uyuşturucunun ne kadar tehlikeli oluduğuna değindiğini aktaran Kılıçdaroğlu, uyuşturucu kullanma yaşının 11'e kadar düştüğüne dikkati çekti. Kılıçdaroğlu, uyuşturucunun özellikle çocuklar için büyük tehlike olduğuna vurgu yaparak, bu sorunun çözüm yerinin TBMM olduğunu söyledi.

DEMİRDEN KORKAN TRENE BİNMEZ

"CHP'li belediyelerin üzerine gidileceği"ne yönelik yorumlar üzerine Kılıçdaroğlu, "Gidin kardeşim. Demirden korkan trene binmez. Bizim belediye başkaları, namuslu adamlardır. Git bak bakalım bizim belediyelere. Doğal yaşam parkı nerede, en büyük kent ormanını kim yapmış, kamulaştırma yapıp Sümerbank'ın alanını yeşil alan ilan etmiş bak bakalım. Yolun düşerse Aydın, İzmir, Tekirdağ, Eskişehir, Beylikdüzü, Bakırköy'e git. Bizim belediyeler yeşili, ağacın yeşilini seviyorlar, doların yeşilini değil." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelerin, suç oranının, uyuşturucun en düşük olduğu yerler olduğunu söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bizi korkutmaya çalışıyorlar. Hiç korkmayız. Hiç endişemiz de yok. Kendi kabahatini örtmek için bizden belediye başkanını alıp, içeri atacaksın. Bunu zamanında FETÖ denemişti zaten" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı