Merhaba,

Özellikle küçük misafirlerimiz için lezzetli bir ikram önerisi. Ben davetlerimde konuklarım kadar, çocuklarına ya da torunlarına, onlar için de özel bir gün olsun diye özel sunumlara çok özen gösteriyorum. Gerçekten de çocuklar kendilerine tanınan bu ayrıcalıktan memnun oluyorlar ve uzun yıllar geçse de hiç unutmuyorlar. Ya anneleri? Onlar bu küçük dokunuşlarla daha fazla ilgileniyor.:) Hemen telefonlarla çekimler, peki kirpinin sırtı nasıl öyle dik dik oldu? Yaa uğur böcekleri ne şirin olmuş.! Aaaa salatadaki minik mantarlar ne kadar gerçekçi gördünüz mü?......Sofrada tatlı bir kargaşa sürüp gidiyor.:)

Haberin Devamı

Detaylı bir malzeme listesi yok, yapılışı da basit. Tarif defterinizde bulunsun derim.

Malzemeler: 1,5 bardak un, 75 gr.tereyağ ( margarin de olur ), 1,5 çay bardağı pudra şekeri, 1 yumurta akı, 1 paket vanilya

Yapılışı: Pudra şekeri ve tereyağı çırpılır. Yumurta akı katılır. Sonra elenmiş un ve vanilya eklenip yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp kirpi formu verilir. Üst kısımlarına da mutfak makası ile küçük küçük kesikler atılır. Her iki yanına damla çikolatadan birer göz iliştirilir. Tepsiye fırın kağıdı serilip, üzerine dizilir. 160 derecede 20-25 dakika pişirilir. Üstleri pembe beyaz olacak tıpkı un kurabiyesi gibi fazla tutulmaması lazım. İçinin piştiğinden emin olunca fırından çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun.