MALZEMELER
6 adet  havuç
1 adet  marul
3 yemek kaşığı ile  kuru üzüm
1 yemek kaşığı ile rendelenmiş taze zencefil
2 yemek kaşığı ile kavrulmuş dolmalık fıstık
1 tatlı kaşığı ile susam
 
Sosu için:
5 yemek kaşığı ile sızma zeytinyağı
Yarım adet limon suyu
 
Servisi için:
1 su bardağı kadar  kruton
 
NASIL YAPILIR?
Kabuklarını soymuş olduğunuz havuçları, rendenin kalın tarafıyla rendeleyin
Kuru üzüm ve rendelenmiş zencefil ilave ederek karıştırın.
Servis tabağının tabanına bolca suda yıkayıp, süzdürdüğünüz  kıvırcık marul yapraklarını elinizle kopartarak dizin .
Üzerine hazırladığınız havuçlu karışımı ekleyin. Kruton ekmeklerinide  ilave edin.
Dolmalık fıstık ve susamı da serpin. Zeytinyağını ve limon suyu gezdirerek sevdiklerinize servis yapın.
 
 

http://www.lezizyemekler.com/kategori/salata-tarifleri/