Eğitim KYK yurt başvurusu 5. yedek listesi açıklandı mı?

KYK yurt başvurusu 5. yedek listesi açıklandı mı?

15.10.2015 - 22:02 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuruları sonucunda 5. yedek liste açıklandı. Peki 5. yedek liste sonuçlarına nereden ulaşacaksınız? Sorunuzun cevabını almak için haberimizi inceleyiniz.

KYK yurt başvurusu 5. yedek listesi açıklandı mı

Üniversiteyi kazanan öğrenciler üniversitenin olduğu şehirde kalacak yer sıkıntısı yaşayabilir. Devlet üniversite okuyacak olan öğrenciler için KYK yurtlarını hizmete sokmuştur. Öğrenciler bu yurtlarda kalabilmek için Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sitesinden yurt başvurusunu gerçekleştirmesi gereklidir. Üniversite sonuçları açıklandıktan sonra üniversite kayıtlarını gerçekleştiren öğrenciler yurt başvurusu gerçekleştirerek Kredi ve Yurtlar Kurumunun yurt hizmetlerinden yararlanabilir. Yurt başvurusunu yapan her öğrenciye yurt çıkmayabilir. Üniversitede bulunan yurtların kapasitesi kadar öğrenci yurda alındıktan sonra yurda giremeyen öğrenciler yedek olarak sırada bekler. Asil olan öğrencilerden kayıt yaptırmayanlar veya kayıt yaptırıp çıkanlar olursa yedekte bekleyen öğrenciler kredi ve yurtlar kurumunun yurtlarında kalmaya hak kazanabilirler. Yedek sırasına göre yurtlara giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

Yurt başvurusunu gerçekleştiremeyen unutan veya kaçıran öğrenciler için Kredi ve yurtlar kurumu tekrar olarak yurt başvuru işlemini hizmete sokmuştur. Öğrenciler yedek başvuru yaparak tekrar yurt başvurusunu gerçekleştirebilir. Kredi ve Yurtlar kurumu son olarak 5. yedek yurt başvurusunu gerçekleştirmiştir. 5. Yedek yurt başvurusu yapan öğrenciler KYK kurumun internet sitesinden başvuru sonuçlarını öğrenebilirler. KYK kurumunun internet sitesine giriş yaptığınızda sizi 3 bölüm karşılayacaktır. Bizi ilgilendiren bölüm yurt yerleştirme 5. yedek sonucu öğrenmek için tıklayınız bölümüne seçmelisiniz. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, aile sıra numaranızı ve sıra numaranızı girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra 5. yedek yurt yerleştirme sonucunu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet kalacak yer sıkıntısı çeken öğrenciler için yurt ayarladığı gibi ayrıca geçim sıkıntısı yaşayan öğrenciler için de burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Öğrenciler devletin verdiği burs ve kredilerden yararlanmak istiyorsa burs başvurusu yapmalıdır. Burs ve kredi başvuruları aynı yurt başvurusunu gerçekleştirdiğiniz gibi yine Kredi ve Yurtlar Kurumunun internet sitesinden gerçekleştirilebilir. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredi başvurularının ekim ayında başlayacağını duyurmuştur. Yani başvuruda bulunacak öğrenciler ekim ayından itibaren kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Devlet öğrencilere 2 tür burs vermektedir. Burs başvurusunda bulunan öğrencilere ya burs yada kredi çıkmaktadır. Öğrencilerin maddi durumuna göre burs veya kredi çıkmaktadır.

Burs çıkan öğrenciler okul bittikten sonra devlete geri ödeme yapmak durumunda değillerdir. Ama kredi çıkan öğrenciler 4 yıllık eğitim hayatında burs aldıktan sonra okul bittikten sonra devlete geri ödeme yapmak zorundadır. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredilerin ocak ayından itibaren yatacağını açıklamıştır.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminde Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü olduğu için vatandaşlar E-Devlet sisteminden burs ve yurt başvurularını gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden yurt ve burs başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.