Makyajsız selfie ve ünlülerin makyajsız halleri

Eski Mısır’da kadınlar gözlerini yeşile, dudaklarını koyu maviye ve yanaklarını kırmızıya boyuyorlardı. Bizim kültürümüzde de olduğu gibi el ve ayak parmaklarını kına yakıyorlardı. Üstsüz gezmenin yaygın olduğu zamanlarda ise göğüslerini mavi, meme uçlarını altın rengine boyuyorlardı. Kadınlar gibi erkeklerde boyanmayı çok seviyorlar, farklı farklı bölgelere hayvan ya da başarı motifleri resmediyorlardı.

Kozmetik İÖ 5. yüzyıldan beri Mısırlılar sayesinde başlamış ve gelişmiştir. Bugünkü gibi sentetik boyalarla değil, tebeşir, üstbeç, şarap tortusu, aşı boyası, toz antimon kullanarak makyajlarını doğal kaynaklar kullanarak yapıyorlardı. Kollara tebeşir, yanaklara şarap tortusu, göz kapağı ve kaşa toz antimon kullanımı Mısır’dan Osmanlı kadınlara geçmiş, hatta cumhuriyet dönemine kadar bu şekilde kullanılmıştır.

Haberin Devamı

Kadın kabul edilmenin ve makyaj yapabilme özgürlüğü tüm insanlık tarihinde, kadının güzel ve değerli görünme çabası içine girdiği bir değer yargısıdır. Farklı kabileler bunu, makyajın yanında farklı ritüellerle desteklemiştir, “Yaşlanmayı Reddet” isimli kitabımı okuyanlarınız varsa, bu ritüellerden bahsettiğimi hatırlayacaksınız.

Şimdi neden böyle bir giriş yaptım dersiniz? Evet konumuz makyaj ve son dönemlerde instagramda başlayan #nomakeupselfie , #makyazsızselfie akını… Ünlüler makyajsız hallerini sayfalarında paylaşmaya ve bu şekilde bu akıma ayak uydurmaya çalışıyorlar. Eskiden makyaj yapmak bu denli önemliyken, şimdi bu makyajsız akımı nereden çıkmış olabilir?

Durun şimdi önce şu makyaj olayına bir değinelim:

Makyaj sizce nedir peki?

Makyaj yüz kusurlarını örtme, yüzdeki iyi olan bölgeleri öne çıkarma sanatıdır desem, kaç kişi bu söylemi mi onaylar?

Makyaj kendini iyi hissettir, makyaj kendine bakmak demektir!?! Ya da makyaj olmazsa olmaz” dır mı? Bilemedim.

Doğru makyajın kadını güzelleştirdiği kesin. Güzelleştirmek bilirsiniz, biz estetik cerrahların işidir ayrıca.

Peki ya ünlüler?

Bu akıma dahil olan ünlülerin fotoğraflarını inceledim. Hepsinde botoks, dolgu ve illaki ciltleri için destek aldıkları cilt bakımı, lazer gibi teknolojilerden faydalandıklarını gözlemledim. Elbette bu şekilde kontürlerin belirlendiği, cildin pürüzsüz ve son derece canlı halde durduğu bir gerçek, bir de bunun üzerine makyaj yaptıklarında zaten güzel olan ciltlerini sadece cilalamış oluyorlar. Makyaj yapmasalar dahi, son derece güzel ve fresh gözüktükleri bir gerçek, elbette gönül rahatlığıyla makyajsız selfie verebilirler, çünkü dediğim gibi ciltlerine baktıkları ve destek aldıkları bir gerçek.

Haberin Devamı

Bakın yazımın başında sizi geçmişten günümüze ufak bir makyaj sanatı yolculuğuna çıkardım. Eskiden tüm bunlar yapılırken, günümüzde artık bu makyaj hilelerini estetik cerrahiden veya medikal uygulamalardan yardım alarak yapabiliyoruz. Makyajla belirgin hale getirmek istediğiniz yerleri ya da saklamak istediğiniz bölgeleri, hatta cilt tonunuzu bile estetik cerrahi ile düzene sokabiliyoruz.

Makyaj hilelerine başvurmanıza gerek kalmıyor

Dediğim gibi makyaj aslında bir kontür düzeltme ve kontürleri belirgin hale getirme uygulamasıdır. Kusurlu bulunan alan sürülen pek çok makyaj malzemesi ile kamufle edilir, estetik bir görsellik kazandıracak elmacık kemikleri, dudak bölgesi ise belirgin hale getirilir.

Haberin Devamı

Daha az makyaj yapmak için neler yapılabilir?

Örümcek Ağı Estetiği ile birlikte yine kendi geliştirdiğim Cihantimur Yağ Transferi uygulamasını yaptığımız hastalarımızda belirgin bir kontür oluşuyor. Bu doğrultuda hastalarımızdan aldığımız geri dönüşler de görüyoruz ki hemen hepsi daha az makyaj yaptıklarını belirtiyorlar.

Fondötene bile gerek kalmıyor

Cihantimur Yağ Transferi ile entegre edilerek uygulanan Örümcek Ağı Estetiği tek seferde, belirgin hale getirilmek istenen yüz bölgesinde, bir kontür hattının oluşmasına fayda sağlar. Bunun yanı sıra enjekte ettiğimiz hastanın kendi yağı, kök hücreden de zengin halde olduğu için, cilt tazelenir, kırışıklıklar azalır, cilt gerilir ve her şeyden evvel cilt yapısı çok daha kaliteli hale gelir. Bu da yine fondöten ya da farklı kapatıcı kozmetiklere gerek duyulmamasını sağlıyor.

Profesyonel cilt bakımı, dermal dolgu ve botoks

Yağ transferi istemiyorum diyorsanız, yaptıracağınız düzenli cilt bakımı, kontür belirlemede kullanılabilecek dermal dolgular ve cildinizi kırışıklıklardan arındıracak botoks uygulamaları da yine daha az, ya da hiç makyajsız son derece doğal ve güzel görünmenizi sağlar.

Kaşlara microblading

Her sabah daha güzel bir yüze kavuşmak için en az yarım saat vaktini makyaja ayıran kadınlar var. İnce dudakları kalınlaştırmak için, çene kemiğini ortaya çıkarmak, elmacık bölgesini vurgulamak, burnunu daha kalkık göstermek, açık, seyrek kaşlarını doldurmak gibi… Üstelik akşam yatarken temizlemeniz ve gün içinde de tazelemeniz gerekiyor. Yazdığım her şeyi, kalıcı bir şekilde çözümlemek ne büyük konfor aslında. Bu arada kaş demişken her sabah kaşlarınızı boyuyorsanız, 3D kaş- microblading uygulaması, son derece pratik bir çözüm sağlıyor, sorunlu kaşları olanların denemesini tavsiye ederim.

Bedeninize ve ruhunuza iyi bakın

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

Op. Dr. Bülent Cihantimur

http://www.bulentcihantimur.com