Eğitim MEB EBA kurs hizmetinden EBA giriş şifresi yardımıyla yararlanabilirsiniz!

MEB EBA kurs hizmetinden EBA giriş şifresi yardımıyla yararlanabilirsiniz!

27.05.2016 - 09:14 | Son Güncellenme:

MEB EBA Kurs EBA Giriş ile birlikte artık dershanelerden boşalan ek derslere yeni hizmet geliyor. Üniversiteye hazırlık yapan öğrenciler için seviyelerine uygun e-kurs hizmetleri EBA kurs EBA giriş ile sunuluyor. Bu yüzden eğitimde EBA kurs EBA giriş önemli bir yer kaplıyor.

MEB EBA kurs hizmetinden EBA giriş şifresi yardımıyla yararlanabilirsiniz

Günümüz modern Türkiye’sinde artık eğitimde çok daha çağdaş ve daha modern koşulların yakalanabilmesini sağlamak amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geniş kapsamlı teknoloji ve internet tabanlı projeler geliştiriliyor. Bu noktada öğrencilerin çok daha başarılı bir eğitim yaşamı oluşturabilmeleri ve gelişmiş ülkelerde verilen eğitim standartlarına eş değer bir eğitim alabilmelerinin sağlanması amaçlanıyor. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim sistemi içerisinde fiziki doğrultudaki teknoloji altyapılı olduğu kadar dijital projelerde geliştirilmeye devam ediyor. Özellikle de EBA kurs ile birlikte Türkiye’de üniversite sınavlarına hazırlık aşamasında olan öğrencilerin dershanelerden boşalan ek ders ihtiyaçlarını çok daha kolay bir şekilde karşılayabilmelerine olanak sağlanıyor.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu noktada Türkiye’de geçtiğimiz yıllar içerisinde çıkarılan kanunlar kapsamında kapatılan dershaneler nedeni ile özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin, okulda gördükleri dersleri dışında hazırlıkları için destekleyici nitelikte olacak ek dersler alabilme gibi bir şansı tamamen ortadan kalkmış oldu. Bu durum üniversiteye hazırlanan öğrenciler için yaratmış olduğu kaos ve endişenin giderilebilmesi için Türkiye’deki eğitim sisteminde internet teknolojilerini son derece aktif bir şekilde kullanan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kurs portalı oluşturuldu. Günümüzde öğrenciler tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan Mili Eğitim Bakanlığı’nın EBA kurs portalı öğrenciler açısından oldukça büyük bir avantaj sağlıyor. Günümüzde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan Eğitim Bilişim Ağı EBA kurs programı ile birlikte üniversiteye hazırlanan öğrencilerin sadece üniversite hazırlık çalışmalarında değil aynı zamanda da okuldaki derslerinde de daha fazla başarıya kolay bir şekilde ulaşabilmeleri konusunda önemli bir ek ders hizmeti alabilmesi sağlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan EBA kurs portalı dahilinde üniversite sınavına hazırlık aşamasında olan öğrencilerin seviyelerine göre eğitim yıl başlamadan önce gerçekleştirecekleri standart derslerinin yanı sıra ilave niteliğinde ek ders seçimleri ile yıl içerisinde seçilen dersten ek ders alabilmeleri mümkün oluyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen EBA kurs portalı hizmet kapsamı dahilinde öğrencilerin eğitim yılı başlamadan önce seçmiş oldukları ders ile ilgili olarak gerekli olan yoğunluğun oluşturulması veya kapasitesinin yakalanması halinde öğrenciler o dersi alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu EBA kurs programı oldukça geniş kapsamlı bir ek ders uygulamasıdır. Özellikle üniversiteye hazırlanan üniversite öğrencilerini hedef alan bu internet tabanlı proje kapsamında öğrencilerin okul yaşamlarında da önemli bir çözümden yararlanabilmeleri sağlanıyor. Öğrenciler, yetkili kişiler ve öğretmenler için ise ayrı ayrı EBA giriş bölümleri oluşturulmuştur. Portal içeriğinin değişkenlik gösterdiği bu Eğitim Bilişim Ağı giriş bölümleri ise Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönetim Sistemi Girişi;

*İl ilçe yönetici girişi

*Kurs merkezleri için MEBSİS girişi

*Öğretmenler için MEBSİS girişi

*Ücretli öğretmenler için giriş

*Öğrenciler için giriş

*Özel okul öğrencileri için giriş

*Açık Öğretim öğrencileri için giriş

*Mezun öğrenciler için giriş şeklinde listelenmektedir.