Oynatma Listesi
HABERLER

Bin 13 kişi içinde birinci! Teğmen Melisa Kılınç diplomasını Erdoğan'ın elinden aldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'ne katıldı. Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi'ni birincilikle bitiren Teğmen Melisa Kılınç'a diplomasını verdi.

30 Ağustos günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kara Harp Okulu Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni gerçekleştirildi. Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Org. Zakir Hasanov, Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Cemal Sami Tüfekci ile Genelkurmay İkinci Başkanı Org. İrfan Özsert ve MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu katıldı.

ERDOĞAN'DAN TEĞMENLERE KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mezunları "Merhaba Harbiyeliler" diyerek selamladı. Erdoğan törende Kara Harp Okulundan bu yıl diplomalarını alarak ordu saflarına katılan 937 teğmen ile 76 misafir öğrenciyi kutladı.

ERDOĞAN: BAŞARILAR GÖZ DOLDURUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kara Kuvvetlerinde hâlihazırda görev yapan subay ve astsubayların yarısının üniversitenin mezunlarından oluştuğuna işaret ederek, "Bu evlatlarımız terörle mücadelede, vatan savunmasında ve ülkemizi temsil ettikleri uluslararası misyonlarda başarılarıyla göz dolduruyor. Siz genç teğmenlerimizin de katılımıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum." diye konuştu.

YENİ TEĞMENLERE MEZUNİYET ANDI

Törende ayrıca MSÜ Kara Harp Okulu devre birincisi Melisa Kılınç, yeni teğmenlere mezuniyet andını yaptırdı. Mezuniyet andının ardından Teğmen Kılınç, yaş kütüğüne dönem yıldız ve plaketini çaktı.

BİN 13 KİŞİ İÇİNDE BİRİNCİ OLAN KILINÇ: MUTLULUK İÇİNDEYİM

Teğmen Kılınç, "Sayın Cumhurbaşkanım 174. dönem mezuniyet plaketini çakarken tüm silah arkadaşlarım adına, bu şerefli görevi icra edecek olmanın gurur ve mutluluğu içindeyim." dedi. Bin 13 kişi içinden birinci olan Teğmen Kılınç, diplomasını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE DİPLOMALAR

Kara Harp Okulu'nu ikinci olarak bitiren Teğmen Mustafa Çalıca diplomasını TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan, üçüncü olarak bitiren Teğmen Esmannur Doğan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan, dördüncü olarak bitiren Teğmen Burakcan Topal Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'den, beşinci olarak bitiren Teğmen Aybike Ünlü Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Güralp'den, altıncı olarak bitiren Teğmen İrem Ece Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu'ndan aldı.

Yedinci olarak bitiren Teğmen Oğuzhan Aksoy Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu'ndan alırken, sekizinci olarak bitiren Teğmen Furkan Eroğlu Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu'ndan, dokuzuncu olarak bitiren Teğmen Mehmet Ali Gevrek Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün'den aldı.

Onuncu olarak bitiren Teğmen Cemil Kesici ise diplomasını Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay'dan aldı.

TÖREN SONRASI HARBİYE MARŞI

Dereceyle mezun olan misafir teğmenler ile diğer mezunların da diplomalarını almaları sonrasında sancak devir teslimi gerçekleştirildi. Tören sonunda mezunlar Harbiye Marşı'nı okudu ve tören geçişi yapıldı.

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER