Oynatma Listesi
HABERLER

CHP'de kriz çıkaran toplantı! İmamoğlu'nun sitem telefonuna, Kılıçdaroğlu'ndan tek cümlelik yanıt

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 'gelme' denilen toplantıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da ilçe başkanı seçilen 39 isimle bir araya geldi. O toplantıya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı. Ancak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu o toplantıda yoktu. İmamoğlu'nun neden o karede olmadığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında geçen bir konuşma gündem oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da yeni seçilen 39 ilçe başkanı seçilen isimlerle yaptığı toplantıdan gelen fotoğraf dikkat çekti. Fotoğraf karesinde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olduğu da görüldü. Ancak fotoğrafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yoktu.

İMAMOĞLU'NA 'GELME' DENİLDİ

Gazeteci İsmail Saymaz'ın Sözcü'de kaleme aldığı yazısına göre o kareye Ekrem İmamoğlu girmek istedi ancak İmamoğlu'na kibarca 'gelme' denildi. İmamoğlu, Genel Merkez'de Kılıçdaroğlu'nun programlarına davet edildi. Genel Merkez'e gönderdiği yanıtta 17 Eylül Pazar günü Adnan Menderes ve arkadaşlarının anmasına ve saatte 15'teki ilçe başkanlarıyla yapılan toplantıya katılacağını bildirdi İmamoğlu.

GECE YARISI GELEN MESAJ

Ancak İmamoğlu'nun özel kalemini cuma gecesine Genel Merkez'den mesaj gönderildi. Mesajda, "İlçe başkanlarıyla kapalı toplantı yapılacak. Başkan programını bölmesin" denildi. İmamoğlu da Kıılıçdaroğlu ile yan yana geldiği anma programında, toplantıya davet edilmemesinin konusu da açtı, o anlar kameralara yansıdı.

İMAMOĞLU KAMERALAR ÖNÜNDE SORDU

Görüntüde İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na, “Toplantıya gelirim diye söylemiştim ama herhalde kapalı bir toplantı olacakmış. İlçe başkanları olacakmış” dediğini, CHP liderinin de bunu onayladığı görülüyor.

İMAMOĞLU'NDAN KILIÇDAROĞLU'NA SİTEM TELEFONU

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki iletişim krizi sürerken yeni detaylar da ortaya çıktı. Yaşanan gelişmelerin ardından İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'nu aradığı öğrenildi. Halk TV'den Seyhan Avşar'ın aktardıklarına göre Ekrem İmamoğlu, "Sayın genel başkanım ben partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yım. Son 3 programınız bize bildirilmiyor" diyerek sitem etti. Kılıçdaroğlu'ndan da, "Aaa öyle mi ben buna bir bakayım" yanıtı geldi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER