Oynatma Listesi
HABERLER

Erdoğan, 'Köklerini kazıyacağız' diyerek açıkladı: Şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz

Kara Harp Okulu'ndaki törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda çok net mesajlar verirdi. Erdoğan, 'Sınırlarımızın ötesindeki eşkıya ile mücadele ederken şehirlerimizin içindekileri görmezden gelmemiz asla sözkonusu değildir ve olamaz. Dağdaki eşkıyanın inlerine girdiğimiz gibi şehir eşkıyalarının tepesine biniyoruz, bineceğiz.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Mezunlarımızı her açıdan en donanımlı şekilde yetiştiren hocalarımızı ve komutanlarımızı cani gönülden tebrik ediyorum. Halihazırda görev yapan subay ve astsubaylarımızın yarısı üniversitemizin mezunlarından oluşuyor.

Bu evlatlarımız terörle mücadele, vatan savunması ve ülkemizi temsil ettikleri uluslararası misyonlarda başarılarıyla göz dolduruyor. Siz geç teğmenlerimizin de katılımıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum.

Mezunlarımızın arasında Azerbaycan, Bosna Hersek, Ürdün, Senegal, Somali, Arnavutluk, Moğolistan gibi 15 farklı ülkeden misafir öğrencilerimiz de bulunuyor. Türkiye'nin tarihi, kültürel, beşeri derinliğini göstermesinde bu çeşitliliği takdirle karşılıyoruz.

"DOSTLARIMIZIN SAYISINI ÇOĞALTMAK, DÜŞMANLARIMIZIN SAYISINI AZALTMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ"

Ecdadımızın bizlere bıraktığı eşsiz mirası zenginleştirmekte kararlıyız. Her alanda 360 derecelik bakış açısıyla hareket ediyoruz. Türk dünyasıyla iş birliğimizi ilerletirken Afrika'daki kardeşlerimize sırtımızı dönmüyoruz. Balkanlarda istikrarın muhafazası için samimiyetle çalışırken Avrupa ve Asya'daki ilişkilerimizi daha da genişletmenin gayretindeyiz. Dostlarımızın sayısını çoğaltmak, düşmanlarımızın sayısını azaltmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER