Oynatma Listesi
HABERLER

İsmail Demir'den bor karbür açıklaması: Dünyada stratejik önemimiz artacak

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Türkiye'nin ilk bor karbür tesisinin açılışı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. İsmail Demir, bor karbür tesisinin Türkiye'ye avantajları ile ilgili kritik bilgiler verdi.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, CNN Türk'te bor karbürle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Demir'in açıklamaları şu şekilde:

"Önce balistik plaka dediğimiz koruyucu plakalar güvenlik güçlerimizin kullandığı zırhlardan yapılıyor olacak. 3’te 1 oranında ağırlık azaltması demektir. Sadece personel üzerinde değil aynı zamanda çeşitli araçlar üzerindeki zırhlamalar da bununla yapılabilecek. 

Araçların kendi ağırlıklarını azaltmakla ilgili önemli adımlar atmış olacak. Teknolojinin daha da geliştirilmesi, ileri aşama tozların üretilmesi ile daha dayanıklı malzemelerin de ortaya çıkmasını bekliyoruz. 

Bor karbür dışa bağımlılığımızı bitirecek. Savunma sanayiinde bizim dışarı bağımlı olmamamız lazım. Enerji Bakanlığı’mızla kafa kafaya verdik. Yüksek karbür üretmekle ilgili bu tesisi hayata geçirdik. Bizim için önemli bir adım stratejik ürünlerde Türkiye dışarı bağımlı olmayacak. Bor yolculuğu devam edecek. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER