Oynatma Listesi
HABERLER

Konutta kredi müjdesinin ardından fırsatçılar harekete geçti! Konut fiyatları nasıl düşürülecek?

Kabine toplantısı sonrası ev almayı düşünenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 kredi paketini hizmete sokacaklarını ve 0,89 ile 0,99 faizle finansman sağlayacaklarını söylemişti. Faiz indirimden sonra ortaya çıkan fırsatçılar, ilanlardaki fiyatları artırmaya başladı. Peki konut fiyatları nasıl düşürülecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konut sektörünü canlandıracak 3 yeni paket açıkladı. Buna göre, ilk defa konut sahibi olacaklar 10 yıl vade ve 0,99 faiz oranıyla ev sahibi olabilecek. Döviz hesabı ve altınlarını bozduranlar ise 0,89 faizle ev kredisi alabilecek. Bu paketin açıklamasından kısa bir süre sonra internetteki konut ilanlarının fiyatları artmaya başladı. Peki konut fiyatları nasıl düşürülecek?

Konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınında açıklamalarda bulunan Beykoz Üniversitesi Prof. Sinan Alçın şu ifadeleri kullandı:

Önümüzdeki günlerde kredi paketinin detayları belli olacak. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını izlemiştik. Orada aslında belirgin olan üç paket var. Bir tanesi ilk evim konut finansman paketidir. 0.99 faizli 10 yıla kadar 2 milyon liraya finansman sağlanacak bir pakettir.

İkincisi genişletilmiş konut finansman paketi olarak karışımıza çıktı. Bu birinci ve ikinci el konutları kapsıyor. Ön şart var. Konut değerinin en az yarısının 1 Nisan’dan önce döviz tevdiat hesaplarında bulunması gerekiyor. Faiz oranı da 0.89’dur. Bu konuda BES sistemi ve altın hesapları, kur korumalı mevduat hesapları gibi uygulamalar da döviz tevdiat hesabının çözülmesi vardı.

Başvuru nasıl yapılacak. Hangi bankalar bu paket içerisinde yer alacak bu önümüzdeki günlerde teknik çalışma sonrası ortaya çıkacak diye düşünüyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER