Oynatma Listesi
HABERLER

Mansur Yavaş'tan Meral Akşener'e 'korkak' yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'a sert sözlerle yüklenmesinin ardından yeni gelişmeler yaşanıyor.

İYİ Parti ile CHP arasında arasında süren gerilimde yeni bir perde açıldı. Akşener, İmamoğlu'na açıktan savaş ilan ederken, yapılan son açıklamalar kulislerde bomba etkisi yarattı.

“Tek başına seçim” kararının ardından İYİ Parti ile CHP arasında gizliden yaşanan gerilim, dün boyut atladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin Uşak İl Başkanlığı’nı ziyaretinde, İYİ Parti’den istifa eden İBB Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın, “kendisinin de bilgisi dahilinde CHP ile görüşmeler yaptığına” ilişkin sözlerine, sert cevap verdi.

SAVAŞ İLANI

Bu görüşmelerden haberinin olmadığını söyleyen Akşener, şöyle konuştu:

“Teşkilat başkanı, yerel yönetimler başkanının da bilgisi yok, neye göre yapılmış? İlk defa -ben böyle komplo işlerine pek inanmam da- partimize yönelik kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Çünkü bu diplomasiyi yapan arkadaşımızın yaptığı diplomasiden haberdar değilim, ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Nasıl oluyor bu iş? Genel Başkan’ın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi yapıyor parti adına... Ankara’yı paylaşmışlar, İstanbul’u bilmiyorum. Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız, GİK üyemiz Yetkin Öztürk gelecekmiş ama bunlar CHP’den aday olacakmış... Ben öyle anladım konuşmadan. Daha ilginci de Gölbaşı’na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok. Bu ne demek biliyor musunuz? Bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Biz bunu 1997’de DYP’de yaşadık. Ben bu konuda idmanlıyım. Şu an itibariyle savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar.”

"SORUMLULUK BANA AİT"

Akşener, Uşak Teşkilat Buluşması’nda yerel seçimlere ilişkin “Buradan ilan ediyorum. Bu benim fikrim, benim talimatım: Her yerde, Ankara’da da İstanbul’da da tek başımıza giriyoruz. Her ilçede tek başımıza giriyoruz. Başaracağımıza inanıyorum. Başarı hepimizindir, başarısızlık olduğu takdirde de benimdir, o sorumluluğu yerine getireceğim” dedi.

"İKİSİ DE KORKTU"

Genel seçimlerde Millet İttifakı'nda yaşanan sürece değinen Akşener, isim vermeden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da hedef aldı. Akşener, "Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler." dedi.

AVAŞ'TAN AKŞENER'E 'KORKAK' YANITI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'dan Meral Akşener'e yanıt geldi. Mansur Yavaş, "Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum. Hiçbir zaman korkmadım, korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse koyarız. Ama bunun yolunu yordamı usulü bellidir. Beni daha önce Cumhurbaşkanı adayı ol diye çağırmıştı. O gün "hadi ortaya çık" demesi yapılacak iş değildir. Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olacağına dair Akşener'in çok söylemleri olmuştur. "Biz noter değiliz, 6'lı masa karar verecek" diye. Keşke bunu son ana bırakmadan bir şekilde daha görüşüp, farklı bir karar alınsaydı daha düzgün olurdu. Belki de o zaman benim aday olmamamı istiyorsa o şekilde önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren birisi değilim. Ama açıkça korkaklıkla suçlanmak zoruma gidiyor. Korkak falan değiliz. Eğer usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa aday oluruz." şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ İSTİFA

İYİ Parti’de, dün önemli bir isim istifa etti. İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, sosyal medya hesabından “İnandığım değerlere olan sadakatimle, Genel Başkanımın talimatları haricinde kendi başıma herhangi bir görüşme ve hareket içerisinde olmadığımı beyan ederek, İYİ Parti üyeliğimden istifa ediyorum” dedi.

CHP KULİSLERİNDE AKŞENER BOMBASI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum, varım, buyursunlar” sözü CHP kulislerinde ‘temkinli’ karşılandı. CHP’de yönetim kadrosu Akşener’in sözlerine ‘açıktan’ yanıt vermemeyi tercih etti ve “Biz iyi insanlar demeye devam edeceğiz” dedi. Parti kulislerinde ise, “Tamamen kılıçları çekti. İpleri kopardı. Artık işbirliği olmaz. Bir savaş ilanı” yorumları yapıldı. CHP’li bir milletvekili, “Oldukça sert bir açıklama. Bize ilginç geldi” derken bir başkası, “İpleri kopardı. Resmen savaş ilan etti. İmamoğlu’nu kast ederek, partiye müdahale ettiğini iddia ediyor. Partiyi ayırıyor. Bundan sonra işbirliği olmaz. Akşener çok net, düşmanım diyor” yorumunda bulundu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER