Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji yarın için uyardı! İstanbul’a önümüzdeki hafta kar yağacak mı?

Meteoroloji, Valilik, AKOM İstanbul için kar uyarısında bulunmuştu ancak beklenen kar İstanbul’da yağmadı. Eksi 32 ila – 22 derecelere kadar düşecek illeri açıklayan Meteoroloji yarın için İstanbul dahil yeni bir uyarıda bulundu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise karın neden yağmadığını açıkladı. Peki ‘İstanbul’a önümüzdeki hafta kar yağacak mı?’ İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu tahminleri…

Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Kocaeli, Yalova ve Samsun çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı, yurt genelinde biraz artacak, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu kesimlerde mevsim normallerinin yer yer altında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

CUMA AKŞAMINA DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Perşembe Türkiye yağışsız bir gün geçirecek. Sıcaklıklar 2-3 derece yükseliyor. İç kesimlerde buzlanma ve gece don olayı meydana gelir. Zirai don a dikkat. Cuma akşamı İstanbul’a yağmur geliyor. Kıbrıs Alçak basıncının bölgede yarattığı tahribat bugün ortaya çıkar”

4 DERECENİN ALTINA DÜŞMESİ LAZIM

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen konuyla ilgili, “20 milyon kişinin yaşadığı bir şehirde biraz çok zor esasında. Kar sıcaklığı dediğimiz bizim 4 derecenin altına düşmesi lazım. Şehir merkezinde İstanbul için konuşuyorum 4 derecenin altına düşmüyor bir türlü” ifadelerini kullandı.

Gökdelenler, binalar, asfaltlar sıcaklığın düşmesini etkiliyor. Uzmanlar "ısı adası" etkisinden bahsediyor. “Isı adası etkisi şudur; Güneş’ten gelen radyasyonu alır yeryüzü, yeryüzünün alma miktarı değişir. Binaların olduğu asfaltın olduğu yerler daha çok alır güneşten enerjiyi ve daha çok ısı verir atmosfere.”

İSTANBUL’A KAR YAĞACAK MI?

Prof. Dr. Şen, "Kar yağmasını etkileyen diğer nedense deniz sıcaklıkları. “İstanbul’un her tarafı denizlerle çevrili neredeyse boğaz geçiyor aradan, güneyi Marmara, kuzeyi Karadeniz, deniz suyu sıcaklıkları da hala yüksek.”

Herkesin merak ettiği o soru "İstanbul’a kar yağacak mı?" “Önümüzdeki bir hafta içerisinde bir şey beklemiyorum ben.”

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 6

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu 9

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 12

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 16

Antalya: Parçalı bulutlu 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde hafif yağmur ve sağanak yağışlı 9

Trabzon: Parçalı bulutlu 9

Erzurum: Parçalı bulutlu -6

Diyarbakır: Parçalı bulutlu 9

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER