Oynatma Listesi
HABERLER

Meteoroloji'den 13 kent için kuvvetli sağanak ve kar uyarısı!

Meteoroloji haritayı güncelledi. 13 kent için kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu. Ankara dahil birçok kentte kar yağışı ve lodos etkisini sürdürecek. Sıcaklılar ise azalmaya devam edecek. Marmara'da karla karışık yağmur devam ediyor. Bolu Dağı'nda ise kar yağışı etkili oluyor. Yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı. Peki, meteoroloji tahminlerine göre İstanbul'a kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın kuzeybatısı hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı: Hava sıcaklıklarında yurdun güneydoğu kesimlerinde önemli bir değişiklik olmayacağı, diğer yerlerde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BUGÜN VE YARIN 13 KENTTE SARI ALARM

Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, "Aksaray, Batman, Osmaniye

“YAĞMUR, KARLA KARIŞIK YAĞMUR”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Orhan Şen, “Bugün Pazar yağış Marmara’dan ayrılıyor. Ülke genelinde kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur diğer yerlerde yağmur, karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde. Konya, Adıyaman, Antalya ve Trabzon’da yağış kuvvetli.  Sıcaklık azalmaya devam ediyor. Marmara’da poyraz etkili.

 Bugün Pazar İstanbul’da yağış yok 7 derece, İzmir yağmurlu 11, Antalya yağmurlu 17, Ankara yüksekler kar yağışlı 5, Trabzon kuvvetli yağmurlu 13 derece. Yağışlı hava yarın doğuya kayacak. Batıda 2-3 gün yağış görülmeyecek. Sıcaklıklar yükselmiyor. 1 hafta soğuk hava var”

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER