Oynatma Listesi
HABERLER

Ülkeler arası aşk! Singapur, Türkiye, Avustralya ve Bangladeş’te düğün töreni

Ordulu Erhan Yılmaz ile Bangladeşli Fatema Khandakar, Singapur’da 3 gün süren bir düğün yaptı. Türkiye’ye dönen çift Türk geleneklerine göre düğün yapıldı. İlerleyen günlerde ise Avustralya’da ve önümüzdeki yıl Bangladeş’te de düğün gerçekleştirecek.

Ordulu olan ancak bir süredir Avustralya’da yaşayan Erhan Yılmaz (31) ile aslen Bangladeşli olan, Singapur’da büyüyen ve Avustralya’da yaşayan Fatema Khandakar (28) arkadaşları vasıtasıyla tanıştı.

Bir süre sonra evlilik kararı alan çift ilk olarak Singapur’da 3 gün süren bir düğün yaptı. Ardından Türkiye’de Türk geleneklerine göre düğün yapıldı. Ordu’da yapılan düğünde Bangladeşli Fatema Khandakar müzik eşliğinde eşi ile birlikte oyun havaları oynadı. Çift, ilerleyen günlerde Avustralya’da ve önümüzdeki yıl Bangladeş’te de düğün gerçekleştirecek.

İNTERNET ÜZERİNDEN KIZ İSTEME MERASİMİ

31 yaşındaki Erhan Yılmaz, üniversiteyi bitirdikten sonra Avustralya’ya gittiğini, bir süredir burada yaşadığını söyledi. Avustralya’da ortak arkadaşlarının vasıtası ile Fatema Khandakar ile tanışıp evlilik kararı aldıklarını ifade eden Yılmaz, "Aile büyüklerimiz tanıştı, ailem Singapur’a gitti ve tanıştılar. İnternet üzerinden kız isteme merasimi gerçekleşti. Sonrasında ilk olarak Singapur’da 3 gün süren düğünümüz oldu, şimdi de burada düğün yapıyoruz. Burada Türk geleneklerine göre düğün yapıyoruz, ardından Avustralya’da bir düğünümüz ve önümüzdeki sene Bangladeş’te de düğün yapacağız. Çünkü eşimin aile geçmişi Bangladeş’te. Oradaki düğün de onların geleneklerine göre olacak" dedi.

“İKİ FARKLI KÜLTÜRÜN DÜĞÜN İLE BİRLEŞMESİNDEN DOLAYI ÇOK MUTLUYUM”

Fatema Khandakar (28) ise Türkiye’yi, Türk geleneklerini ve Ordu’yu çok sevdiğini söyledi. Khandakar, iki farklı kültürün düğün ile birleşmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER