Canavarlar, cadılar ve doğaüstü canlıların cirit attığı fantastik bir dünyada geçen '47 Ronin', muhteşem dövüş ve kılıç sahneleriyle başarlı bir film...

Canavarlar, cadılar ve doğaüstü canlıların cirit attığı fantastik bir dünyada
geçen '47 Ronin', muhteşem dövüş ve kılıç sahneleriyle başarlı bir film...

47 Ronin

Efendileri öldürüldükten sonra lidersiz kalan 47 Samuray, onurlarını korumak amacıyla intikam almaya karar verir. Evlerini ve topraklarını bırakan Roninler, büyücülüğün hâkim olduğu dünyaya doğru yol alırken, daha önce melez olduğu için reddettikleri Kai'nin (Keanu Reeves) yardımına ihtiyaç duyarlar. Kai sürgün yıllarında, kalbindeki aşkını hiçbir zaman unutmayarak, elinden düşürmediği kılıcıyla her gün dövüşerek usta bir Ronin haline gelir. Samurayların teklifini kabul eden Kai, ülkelerini işgal edenlere karşı savaşmak için harekete geçer.

Haberin Devamı

Ulusal bir hikâye

47 Ronin, Japonya'nın değer verilen efsanelerden biridir. Hatta ulusal bir hikâyedir. Her yıl ülkeleri için kendilerini feda eden bu kahramanlar tüm ülkede saygıyla anılır. Canavarlar, cadılar ve doğaüstü canlıların cirit attığı fantastik bir dünyada geçen filmde her zaman olduğu gibi yine özel efektler damgasını vuruyor. 18.Yüzyılın Japonyası 3D görüntüler eşliğinde izleyenleri büyülerken fedakârlık, dostluk ve intikam '47 Ronin'nin vazgeçilmezi oluyor.

Film biraz bilgisayar oyunu havasını taşısa da(canavarlar ve cadılar) üzerine düşen misyonu başarıyla yerine getiriyor. Ancak, süresi keşke iki saati geçseydi. Böylece mistik Japonya görüntülerinin tadına ve kılıçlı dövüş sahnelerine doya doya varırdık.

Reeves yine döktürüyor

Artık bilim kurgu filmleriyle özdeşleştirdiğimiz ünlü oyuncu Keanu Reeves, donuk ve ruhsuz performansını bu filmde de sürdürmeyi başarıyor. Yahu yanındaki Hiroyuki Sanada kadar bile olamıyor. İnsan bu kadar yıldır Hollywood gibi bulunmaz bir nimetin içinde gözlerini kullanmayı öğrenmez mi? Bir bakışıyla bile oynadığı sahneyi kurtaramaz mı!

'47 Ronin'e damgasını vuran tek adam gibi oyuncu Hiroyuki Sanada'dır. Duruşu, bakışı ve hareketleriyle filmin mihenk taşıdır.