Gündem MSB özel kuvvetler subay alımı başvuruları nasıl yapılıyor? (2016 TSK personel alımı)

MSB özel kuvvetler subay alımı başvuruları nasıl yapılıyor? (2016 TSK personel alımı)

18.11.2016 - 16:26 | Son Güncellenme:

MSB özel kuvvetler 700 subay alımı başvuruları başladı. MSB özel kuvvetler 700 subay alımı için internet üzerinden düzenlenen başvuru formunu dolduran ve de gerekli nitelikleri yerine getiren adaylar MSB özel kuvvetler 700 subay alımı için başvurularını tamamlamış olurlar.

MSB özel kuvvetler subay alımı başvuruları nasıl yapılıyor (2016 TSK personel alımı)

Askeri alanda bordo bereli alımları başlamıştır. Milli Savunma Bakanlığı’nın yapmış olduğu çalışmalar neticesinde gerçekleştirilecek olan bu tür çalışmalar herkesin bilgi alabilmesini sağlamıştır. Ülkemizin sayılı kurumlarında bu platformda çalışan kişiler artık geliştirilen çeşitli işlemler sonucunda farklı alanlarda başvurularını yapmaya başlamışlardır. Önlisans mezunu olan astsubaylar da bu alana başvuruda bulunabileceklerdir.

MSB Özel Kuvvetler Subay Alımı Başvurusu İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Ülkemizde ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri dışında Özel Kuvvetler Komutanlığına personel alınacaktır. Bunun ilk sebebi ise FETÖ soruşturması sonucunda ülkemizde pek çok çalışanın işinin bıraktırılması ve de aynı zamanda çalışanların açığa çıkmasıdır. Polis ve özel TİM’ de de yine aynı şekilde meydana gelen bu açıklık sonucunda hemen alımlar yapılacaktır. Ülke genelinde başlayan MSB özel kuvvetler 700 subay alımı başvuruları sonucunda 500 astsubay 200 subay alınacaktır. Milli Savunma Bakanlığının belirlemiş olduğu tarihler ise 1 Kasım ile 30 Kasım tarihleri arasındadır. Geleceğin astsubay ve subaylarının bu belirtilen tarihler de MSB özel kuvvetler 700 subay alımı için başvurularını tamamlamaları gerekir. Kasım ayının hemen hemen ilk iki haftasını arkamızda bırakmış durumdayız. Dolayısıyla son günlere kalmadan hızlı bir şekilde başvuru yapacak olan adayların başvurularını tamamlamaları beklenmektedir. Fakat bu başvurularının başlaması sonucunda Milli Savunma Bakanlığı henüz daha öğrenim şartları ile ilgili bir bildiri sunmamıştır. Bizler de henüz bu konu hakkında kesin bir yargıda bulunamayız. Güncel olarak Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sayfasını takip ederek başvuru yapacak olan adaylar bu alandan gerekli bilgilere en kısa zamanda ulaşabilirler.

Subay Alımı İçin Başvuru Kılavuzu

MSB özel kuvvetler 700 subay alımı için belirlenen bir kılavuz vardır. 200 muvazzaf subay ve de 500 muvazzaf astsubay alınacaktır. Subaylığa başvuracak olan adayların en azından bir lisans mezunu olması gerekmektedir. Ya da aynı şekilde KPSS puan türünden en az 50 puan almaları gerekmektedir. MSB özel kuvvetler 700 subay alımı için kılavuzda belirtilen en önemli husus budur. Bu şartlar sağlandıktan sonra adaylar kısa bir sürede başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebileceklerdir.

MSB Özel Kuvvetler 700 Subay Alımı İçin Nasıl Başvuru Yapılır?

Postane kurumlarına giderek nüfus cüzdanları ile beraber 2 TL işlem ücreti karşılığında adaylar bu sisteme giriş için şifre alabilirler. Alacak oldukları bu şifre sonunda da artık e-Devlet online sisteme giriş yapabilirler. İnternet sisteminde yer alan diğer 2016 yılı Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sayfasını kullanarak başvuru formunu doldurarak işlemlerini kısa yoldan gerçekleştirebilirler.