Mutlu İlişkinin Sırları

Her insan hayatı boyunca, mutlu ve huzurlu hissedeceği, hayatını paylaşacağı birilerine ihtiyaç duyar ve ister. İlişkinizin detaylarına önem vermemek nereye gittiğinizi bilmeden araba kullanmaya benzetilebilir. İlişkinin içinde dönem dönem karamsar, endişeli ve kaygılı olabilir, korkuya kapılabilirsiniz. Partnerlerin birlikte çıktığı uzun soluklu yolculukta huzuru ve heyecanı kaybetmemek için bazı önemli detayların farkına varması; ayakları yere sağlam basan bir ilişki için önemli bir faktör olacaktır.

Haberin Devamı

Peki nedir bir ilişkideki önemli detaylar?

1- ARKADAŞ OLUN: İlişkiyi sürdüren geçiçi heyecanlardan çok karşılıklı saygı, hayranlık ve ilgidir. Herşeyden önce birbirinizin en yakın arkadaşı olmanız uzun bir birliktelik için olmazsa olmazdır.

2- ONA DEĞER VERİN: Zıtlıklar daima ilişkiyi canlı tutar ve bireysel gelişimi arttırır. Farklılıklara rağmen ona değer verdiğinizi göstermek ilişkinizin sağlıklı ve uzun soluklu olmasını sağlar.

3- GELECEK PLANLARI YAPIN: İlişkinin gelişmesinde beraber yapılan gelecek planları oldukça önemlidir. Birbirinizi fikirlerine değer vererek ortak bir plan oluşturun. Ortak oluşturulan planlar partnerlerin hayalleri ve istekleri konusunda fikir vererek birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlayacaktır.

4- ÖNCE KENDİNİZİ SEVİN: İnsanlar ilişkide sadece karşı tarafı sevmek ve değer vermek ile mutlu olacağını düşünür. Oysa ki öncelikle bireyler kendini sevmeli, kendine değer vermeli ve birey olduğunu farkına varmalıdır.

5- BERABER KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİN: İlişkiler birlikte geçirilen zamanın uzunluğuyla değil kalitesi ile gelişir. Tarafların beraber kaliteli vakit geçirmesi ortak paylaşımı arttırdığı kadar keyif aldıkları duyguları paylaşmaları açısındanda oldukça önemlidir.

6- BERABER EĞLENEBİLECEĞİNİZ HOBİLER BULUN: Partnerinizle birlikte eğlenebileceğiniz ve heyecan dolu vakit geçirebileceğiniz hobiler bulmak ilişkinin gelişmesini ve iletişiminizin kuvvetlenmesini sağlar. Beraber yapılan aktiviteler ilişkiyi canlı tutmada önemlidir.

7- PROBLEMLERİNİZİ İFADE EDİN : Karşılaştığımız olumsuz duygu ve olayları partnerinizle paylaşın. İlişkilerde partnerler kendilerini karşı tarafı suçlamadan, yargılamadan ifade etmelidir. Partneriniz neler hissetiğinizi anlamalıdır. Kendimizi nasıl ifade ettiğimiz ve karşı tarafın duygu ve düşüncelerine önem vermemiz ilişki içerisindeki iletişimi güçlendirecektir.

Haberin Devamı

8- KIYASLAMAYIN: Ne ilişkinizi ne partnerinizi başka ilişki ve insanlarla karşılaştırmayın. Her ilişki kendi başına biriciktir çünkü. Kıyaslama yapmak taraflara herhangi bir kazanç elde ettirmediği gibi ilişkinin yıpranmasına ve sebepsiz tereddütlerin oluşmasını sağlayacaktır.

9-ORTAK EKONOMİ OLUŞTURUN: İlişkilerde partnerlerin ekonomiyi beraber yönlendirmeleri önemlidir. Birlikteliğin gelişmesini ve güçlenmesini sağlar. Partnerlerin ekonomik harcamalar konusunda birbirlerinden fikirler almaları paylaşımın artmasınada katkı sağlayacaktır.

10- SADIK OLUN: İlişkilerde sadaket önemli bir kavramdır. Partnerlerin birbirine sadık olması ve bu konuda güven vermesi ilişkinin uzun soluklu olmasında önemli bir faktördür.

Haberin Devamı

Unutmayın ki 'KULAĞA GELEN MÜZİK TEKSEDE ONU OLUŞTURAN NOTALAR FARKLIDIR.'

Instagram: instagram/volkanpelenk