Nefesin Zihinsel/Duygusal Beden Üzerindeki Etkileri

Bir süredir nefesin fiziksel rahatsızlıklar üzerindeki etkisinden bahsediyorum. Bu haftaki yazımda ise nefesin zihinsel/duygusal rahatsızlıklar üzerindeki etkisinden bahsetmek istiyorum.

Nefese başladığımda fiziksel bir rahatsızlığım yoktu. Kendi kendini sabote, otoriteye karşı gelme, alışveriş, anne ve iş gibi bağımlılıkları şeklinde zihinsel/duygusal rahatsızlıklarım vardı. O zamanlar bu rahatsızlıkların normal olduğunu düşünüyordum. Nefes seansları yaptıkça farkındalığım arttı. Aldığım güçlü rehberlikler sayesinde zihinsel/duygusal rahatsızlıklarımı sağlıklı bir süreç içinde dönüştürebildim, dönüştürmeye de devam ediyorum. Peki, nefes bunu nasıl başardı?

Haberin Devamı

Bu sorunun yanıtını Dr. Judith Kravitz’in” Derin Nefes al Neşe ile Kal” isimli kitabından alıntı yaparak açıklamak istiyorum.

Nefes zihinsel sağlığımızın anahtarıdır. Nefes alışımızın derinliğini, ritmini ve hızını değiştirerek kimyamızı da değiştiririz. Bu değişiklikler olurken, zihin daha da pozitifleşir ve böylece bakış açımız ve tutumumuz (olaylara karşılık verme şeklimiz) da değişir, neşe, sevgi gibi pozitif duyguları daha çok deneyimlemeye başlarız. Artan oksijen sadece fiziksel beynin ve bilinçli zihnin uyanıklığını ve zihinsel berraklığını artırmakla kalmaz, bilinçaltı zihne erişir, depolanmış negatiflik ve baskılanmış duyguların köklerini etkili şekilde dönüştürür. Bu da daha derin duygusal seviyelerde, Transformal Nefes bilinçaltı zihinden kaynaklanan negatifliğin silinmesi ve daimi olarak temizlenmesinin bütünleşmesi ile sonuçlanır.

Gerçekten de nefesle sakinleştirici kullanmadan zihninizi sakinleştirebilir, yaşamınızda olanlara daha net ve objektif bir bakış açısıyla bakma hali kazandırabilir. Yani huzuru bulmak, barışı hissetmek mümkündür. Önemli olan bunu ne kadar istediğinize karar vermenizdir!

Her Daim Sevgi ve ışıkla

Sibel KAVUNOĞLU

www.nefestr.com