Pan Bagnat Tarifi

MALZEMELER

Yarım adet baget ekmek

200 gram ton balığı konservesi

Yarım adet kırmızı soğan

1 adet orta boy közlenmiş kırmızıbiber

1 adet domates

1 yemek kaşığı ile dilimlenmiş siyah zeytin

1 tatlı kaşığı ile beyaz şarap sirkesi

1 yemek kaşığı ile sızma zeytinyağı

5 adet fesleğenin yaprağı

1 tatlı kaşığı ile kapari

Yarım çay kaşığı ile deniz tuzu

Yarım çay kaşığı ile taze çekilmiş tane karabiber

NASIL YAPILIR?

Baget ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye keserek ayırın. Sızma zeytinyağını ekmeğin üzerine hafifçe gezdirin

Haberin Devamı

Kırmızı soğanı ince halkalar halinde dilimleyin.

Kaparileri ince bir şekilde kıyın.

Közlenmiş kırmızıbiberleri de ince ve uzunlamasına kesin.

Domatesi halka şeklinde dilimleyin.

Ton balığı konservesini yağını süzdürdükten sonra baget ekmeğin alt bölümüne dağıtarak yerleştirin.

Şarap sirkesini ya da balsamik sirke üzerine gezdirin, kıyılmış kaparileri içine serpiştirin.

Sırasıyla; közlenmiş kırmızı biber parçalarını, soğan halkalarını, domates dilimlerini, dilimlenmiş siyah zeytinlerini ilave edin.

Deniz tuzunu ve taze çekilmiş tane karabiberi serpiştirerek en son üsünte fesleğen yapraklarını yerleştirin.

Baget ekmeğin diğer yarısı ile tüm malzemelerin üzerine kapatın.

Hazırladığınız sandviçi alüminyum folyo ya da streç film ile sararak, sevdiklerine servis edin.

http://www.lezizyemekler.com/tarifler/pan-bagnat/