Stil Paris Moda Haftası Vol.3

Paris Moda Haftası Vol.3

05.10.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Modanın kalbine indikçe baş döndürücü bir hızın içerisine giriyoruz. Özellikle de son dönemlerde artan koleksiyon sayıları, sezon trendlerinin de hızla değişmesine yol açıyor. Hal böyle olunca biz de sizin için en son defileleri mercek altına alıyoruz. O halde kısa süre önce başlayan Paris Moda Haftası'nın gözde defilelerinden, yaz sezonunu incelemeye başlayalım!

Paris Moda Haftası Vol.3

Paris Moda Haftası Vol.3

Haberin Devamı

Louis Vuitton

Diz üstü elbise, klasik küçük çanta, kabarık saç ve sivri burunlu topuklu size neyi çağrıştırıyor? Louis Vuitton 2013 İlkbahar / Yaz sezonunda tam anlamıyla bizleri 60'lara götürüyor. Minimalizmin göz alıcı kareleriyle deneyselleştirilen koleksiyon, Paris'te grafiksel bir şölene dönüşüyor. Retronun hikayelerini dinlediğimiz Louis Vuitton, midi topuklulara yeniden hayat veriyor. Satranç tahtasını andıran etekler, kısa bırakılmış üstler, mini şortlar, elbiseler, pantolonlar ve kısa ceketler; iri düğmelerle tamamlanıyor. Sarı, bej, gri, siyah, yeşil ve kahverengi kutuların yanı sıra, soyut çiçek baskılarla süslenen giysiler eğlenceli bir yazı müjdeliyor. Net köşeler, göbeği açıkta bırakan kesimler, maksi uzunluklar birer gizli silaha dönüşüyor. Matematik denklemine dönüşen kutu kesimli neşeli silüetler, nostalji dolu bir terziliğin ürünü oluyor.

Haberin Devamı

Paris Moda Haftası Vol.3

Alexander McQueen

Sarah Burton, yazın çiçeklerin artacağını varsaymış olacak ki arılardan korunmamız için en şık koruyuculardan şapkaları, koleksiyona bolca eklemeye ihmal etmiyor. Çarpıcı bir yaz sezonuna imza atan tasarımcı, kalça ve büstü ön plana çıkararak, feminen formu sımsıkı kucaklıyor. Transparan oluşuyla biraz erotik havaya bürünen koleksiyonda; kalem etekler, kırpılmış pantolonlar, kabarık ceketler, korseler ve uçuşan elbiseler dikkat çeken tasarımlar arasında. İşçi arıları anımsatan petek görünümündeki baskıların yanı sıra, tül üzerine yerleştirilen dolgun çiçekler, bereket dolu bir bahçenin kapılarını aralıyor. Altın kemerlerle iyice oturtulan üstler, nefes almayı zorlaştıracağa benziyor. Bir yaşam döngüsüne tanık olduğumuz koleksiyon, organzenin kırılganlığına bırakılarak zarafet dolu yazı haber veriyor.

Paris Moda Haftası Vol.3

Valentino

Kusursuzluğun isimlerinden Valentino 2013 İlkbahar / Yaz sezonunda, bütün titizliğini ve hassasiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Narin dokularıyla ve süslemeleriyle hayran kaldığımız couture tasarımlar, zarafetin büyüleyici adımları oluşturuyor. Diz boyunda ve aşağısında bırakılan elbiseler, ince bel tanımını yaparken bir yandan şifonun akıcılığına teslim ediliyor. Şifona eşlik eden dantel ve işlemeli brokar, tasarımlarda romantizmi maksimum seviyeye çıkarıyor. Olmazsa olmazlarımızdan siyah ve beyaz ile şık bir çizgiye giren koleksiyon, fildişi, toz pembesi, gri, kırmızı, yeşil, kahverengi renkleriyle yazın canlılığını karekterize ediyor. Manşetlerle ve beyaz yakalarla giysilere klasik ayrıntıları ekleyen İtalyan moda evi, son derece zarif bir silüetle şık selamını veriyor. Muhafazakar görünümü uyandıran formlar, aksine arzularla dolu çekici bir kadını çevreliyor. 2013 yazında beş çayına davet eden Valentino, masalsı elbiseleriyle bizi büyülemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Paris Moda Haftası Vol.3

Chanel

Karl Lagerfeld yine yapacağını yaptı! Rüzgarı ve güneşi arkasına alan dahi tasarımcı, net mesajlarla dolu 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonu çevreci faktörlerle tanıtıldı. İri incilerin yanı sıra düğmelerin ve örgülerin süslediği bolerolar, koleksiyonda ön plana çıkan giysi oldu. Her sezon sanat eseri sayılabilecek tasarımların sunulduğu Chanel defilesi, hacimli omuzlarıyla, tuvit takımlarıyle, şifon elbiseleriyle, mini ceketleriyle, diz boyu etekleriyle, kırpılmış pantolonlarıyla bu yaz 60'ların genç ruhunu ateşleyeceğe benziyor. Çiçek desenlerinden grafik baskılarına kadar uzanan göz alıcı tasarımlar, kobalt mavisi, kırmızı, yeşil, nar çiçeği, gri, pembe, siyah, mürdüm, mor ve beyaz renklerinin karışımından meydana geliyor. Feminen silüetin ağır bastığı koleksiyon, modern görünümlü zarif bir kadına yatırım yapıyor. Enerji dolu giysilere tanık olduğumuz Chanel defilesi, taze bir yaza merhaba demeye hazırlanıyor. Ayrıca 'hula hoop' içine yerleştirilen klasik Chanel çantası, koleksiyonun en dikkat çekici aksesuarı oluyor.

Haberin Devamı

Paris Moda Haftası Vol.3

Tom Ford

Pek alışkın olmadığımız şehvet dolu Tom Ford bu yaz, koleksiyonuna nötr tonları dahil ederek sakin bir görünüm yakalasa da derilerle ve derin yırtmaçlarla donattığı giysiler tüm vahşiliğini korumaya devam ediyor. En seksi trendlerin hayata geçirildiği etiketlerden Tom Ford, iştah uyandırıcı elbiseleriyle kadınlardan sonra erkeklerin de ilgiyle takip ettiği markalardan biri oluyor. Kabarık topuzlarla tamamlanan dar elbiseler, üste oturan ceketler, dik yakalar, delici topuklar koleksiyonun arzu neslerini oluşturuyor. Kobalt mavisi, siyah, beyaz ve gri renkleriyle donatılan giysiler; pudra tonlarıyla aradığımız dengeyi buluyor. Yaza ruganla devam eden Tom Ford, fetiş ayrıntılarla tolu topuklu ayakkabılarıyla koleksiyonuna hipnoz edici bir seksapal katıyor. Ben buradayım diyen Tom Ford kadınını, 2013 yazında yine kimse dur diyemeyecek!

Yazarlar