Merhaba,  
 
Yaz günlerine yakışacak bir tarif. Patlıcan salatası. Sevilerek yenilen, ızgaraların yanında aranan bir lezzet.
 
 Aslında çok çeşitli yapılabiliyor, onları da ilerleyen günlerde yazacağım. Ben bugün yoğurtlu cevizli salatayı tarif edeceğim.
 
MALZEMELER:
 
1 kg. patlıcan
 
3-4 adet acı sivri biber
 
1 su bardağı yoğurt
 
1 bardak ceviz
 
Sarımsak
 
Tuz
 
 
YAPILIŞI:
 
  • Patlıcanlar ve biberler yıkanır ve ocağın üstünde marketlerde satılan közleme aparatıyla közlenir ve zaman zaman yanmaması için patlıcanların her yüzü çevrilir. 
  • Üstlerine bastırıp yumuşadığını gördüğümüzde olmuş demektir, çıkartılıp soğumaya bırakılır.
  •  Daha sonra patlıcanlar boyuna 2 ye kesilir ve bir kaşık yardımıyla içleri çıkartılır.
  • Közlenen biberler ile birlikte mutfak tahtasında keskin bir bıçakla ufak ufak doğranır.
  •  Ayrı bir çukur kapta da suyu süzülmüş 1 büyük bardak yoğurt, 3-4 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 bardak iri ufalanmış ceviz ile karıştırılır.
  • Bu karışıma patlıcanlar da eklenir ve sunum tabağına alınır.
  •  Üzeri pul biber ve cevizlerle süslenir. Arzu edilirse biraz zeytinyağı gezdirilir.
 
Afiyet olsun.