Püf Noktası 1 Adet Lavaş Kaç Kalori? Lavaşın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

1 Adet Lavaş Kaç Kalori? Lavaşın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

22.10.2021 - 15:04 | Son Güncellenme:

Beslenmesine dikkat eden ve özen gösteren kişilerin en fazla merak ettikleri konu besinlerin kalori miktarıdır. İşte, 1 adet lavaşın kalorisi nedir, içerdiği vitaminler, besin değeri ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.

1 Adet Lavaş Kaç Kalori Lavaşın Protein, Vitamin Ve Besin Değerleri

 Geleneksel bir besin olan lavaşa son yıllarda rağbet artmış olup, özellikle besin değeri bakımından diyet listelerinde çokça yer aldığı gözlenmektedir.

Haberin Devamı

1 Adet Lavaş Kaç Kalori?

Geleneksel Türk mutfağının bir ürünü olan lavaş ekmek son yıllarda yine gündeme geldi. Pek çok diyette bile ölçülü biçimde lavaşa izin verilebilmektedir. Lavaş, yapılması oldukça kolay ve genellikle de kalorisi düşük bir ekmek türüdür.

Lavaşın kalori miktarını etkileyen şey imal edildiği unun cinsidir. Normal beyaz undan yapılan lavaş ekmeğin kalorisi ile örneğin tam buğday unundan yapılmış lavaşın kalorisi elbette eşit değildir. Standart undan imal edilmiş 1 adet lavaşın kalorisi yaklaşık 180 kalori iken tam buğday unundan yapılmış 1 adet lavaşın kalorisi ise 300 civarında olabilmektedir.

Lavaşın Protein, Vitamin ve Besin Değerleri

Lavaş, son yıllarda her türlü sofralarda kendine yer bulmayı başarmış bir ekmek türüdür. Lavaşın besin değerini ve kalori miktarını artıran ya da etkileyen en önemli unsur hangi tür un kullanarak yapıldığıdır. Günümüzde siyez unu, tam buğday unu, patates unu gibi çok geniş bir ürün çeşitliliği bulunmaktadır. Lavaşın standart undan yapıldığı varsayılarak bir ölçüm yapıldığında 4,5 gr protein, 37,6 mg kalsiyum, 1,4 gr yağ, 2,o5 gram lif içerdiği görülmektedir.

Yazarlar