Yaşam 2020'de denemek isteyeceğiniz ''Wellness'' trendleri

2020'de denemek isteyeceğiniz ''Wellness'' trendleri

10.01.2020 - 13:58 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, 2010'ların kişisel bakım, zihinsel refah ve maneviyat bakımından oldukça zengin geçtiğini, ve bunları yaparken; iklim krizi ve sürdürülebilirliğin de git gide daha fazla insan tarafından önemsenmeye başladığını söylüyor. 'Toksik diyet' kültürünün sonu geliyor. Yeni nesil artık sağlıklı yaşam trendini sürdürmeye hazır. İşte 2020'nin tüm 'Wellness' trendleri...

2020de denemek isteyeceğiniz Wellness trendleri

Uzmanlar, 2010'ların kişisel bakım, zihinsel refah ve maneviyat bakımından oldukça zengin geçtiğini, ve bunları yaparken; iklim krizi ve sürdürülebilirliğin de git gide daha fazla insan tarafından önemsenmeye başladığını söylüyor. 'Toksik diyet' kültürünün sonu geliyor. Yeni nesil artık sağlıklı yaşam trendini sürdürmeye hazır.

Haberin Devamı

2019, kristal iyileşmesi, hayatımıza mikro iğneleme yöntemini, vegan ya da vejeteryan beslenmeyi ve bolca yoga yapmayı getirmişti. 2020, yani yeni on yıl, adeta her şeyin üzerine bir çentik atacak. 2020'de sadece yüz egzersizi yapabileceğiniz stüdyoları, gözlerinizi telefonunuzun mavi ışığından korumayı sağlayan gözlükleri, bitki bazlı yiyecekleri ve doğru nefes almayı öğrenme gibi bir çok yenilik getiriyor.

1. Veganlık

Vegan Society'e göre, 2040 yılında küresel nüfusun sadece yüzde 40'ı et tüketirken, yüzde 35'i temiz laboratuvarda üretilen eti tüketecek. Yüzde 25'lik bir kesim ise vegan-et replasmanları kullanacak. Veganlık 2020 ile beraber daha popüler hale geliyor. İnsanlar artık sadece etten değil, hayvansal tüm ürünlerden, deri, yün, süt ve bal gibi birçok besin ve materyalden vazgeçecek. 

Haberin Devamı

2. Yüz egzersizi

Yüzümüzde de vücudumuzda olduğu gibi kaslar bulunur. Yüzümüzdeki kaslar yıllar ilerledikçe gevşer ve sıkılığını kaybeder. Kaslarımız nasıl düzenli egzersiz yaparak sıkı,güçlü ve dinç kalıyorsa, yüz egzersizleri yüz kaslarımızın çalıştırılması ve yeniden şekillendirilmesini sağlıyor

3. Hava temizleyiciler

Akıllı hava temizleyicilerin yaygın kullanılmaya başladığını 2020 ile beraber daha sık göreceksiniz. Nefes alma sorunlarına ve oz, polen, bakteriye neden olan hava partiküllerini ortadan kaldırmaya yarayan hava temizleyiciler wellness trendlerinin bir parçası.

4. Mavi ışıktan uzak durun

Göz doktorları mavi ışığın insan gözü üzerindeki etkisi hakkında endişe duyuyor. Mayıs 2019'da yapılan bir araştırmaya göre, bir kişinin günde ortalama ekrana bakma süresinin 3 saat 23 dakika olduğunu ve bununda yılda 50 güne denk geldiğini ortaya çıkardı. Fazla mavi ışığa maruz kalmak uykusuzluk ve maküler dejenerasyon ile ilişkilendirilmiştir. 2020'de gece boyunca telefon, TV ve dizüstü bilgisayar kullanımının sınırlanması gibi dikkatli bir ekran süresi ayarlamak, iyi bir gece uykusu çekmenize yardımcı olurken, gözlerinizi de koruyacak.

5. Doğru nefes almayı öğrenin

İnsanların çoğu tam solunum kapasitelerinin sadece yüzde 25'ini kullanmaktadır, bu nedenle yanlış solunum yapılması bazı hastalıkların tetikleyicisi olabiliyor. Doğru nefes almak, güçlü bir kendi kendine yardım aracı olarak kullanılabilir. Doğru nefes vücuttaki oksijen oranını arttıracaktır. Faydaları arasında artan enerji, daha güçlü bağışıklık ve stresi etkili bir şekilde yönetme yeteneği bulunur.

Yazarlar