Yaşam 3 cana 3 yıl hapis

3 cana 3 yıl hapis

23.11.2009 - 00:59 | Son Güncellenme:

2006’da yapılan güçlendirme çalışmalarında Reina’nın tuğla duvarı, bitişiğindeki ahşap kulübenin üzerine yıkılmış ve 3 kişi ölmüştü. Olayla ilgili kusurları olduğu belirlenen 3 kişi hapis cezasına çarptırıldı

3 cana 3 yıl hapis

Reina’daki güçlendirme çalışmaları sırasında tuğla duvarın, 3 Nisan 2006’da bitişiğindeki ahşap kulübeye doğru yıkılması sonucu yaşamını yitiren 3 kişilik Arsavi ailesinin ölümünde kusurları oldukları gerekçesiyle yargılanan Reina’nın ortakları Mehmet Koçarslan ve Binali Ünal’ın da aralarında olduğu 6 sanık hakkında mahkeme kararını verdi.
Reina’nın ortakları ile çalışmayı yapan şirketin sahibi Coşkun Akpınar’ın kusurlu olmadıkları gerekçesiyle beraatlarına karar verildi. İyi halden indirim yapılan kalıp ustası Ali Akşirin 3 yıl 4 ay, işçi Ömer Ban ile güvenlikten sorumlu Sebahattin Temel de 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, 15 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanıklar Mehmet Koçarslan, Coşkun Akpınar, Ali Akşirin, Ömer Ban, Binali Ünal ve Sebahattin Temel katılmadı.
Duruşmada, şikâyetçi avukatı Nalan Tuğral, sanıklardan şikâyetçi olmadıklarını söyledi. İnşaat çalışmasını yapan şirketin sahibi sanık Coşkun Akpınar’ın avukatı Refika Korkmaz ile işçi Ömer Ban ve kalıp ustası Ali Akşirin’in avukatı Gönenç Laçin, müvekkilerinin beraatını talip etti.

İyi halden indirim
Sanıklar Binali Ünal, Mehmet Koçarslan ve Sebahattin Temel’in avukatları Deniz Ketenci ile Selamettin Tunç da taksirli suçlarda salt şirket yetkilisi olmaları nedeniyle müvekkillerinin sorumlu tutulmalarının mümkün olmadığını dile getirerek beraat istedi.
Koçarslan, Ünal ve Akpınar beraat etti. Birden fazla kişinin ölümüne taksirle sebebiyet verdiği sabit görüldüğünden TCK’nın 85/2. maddesi uyarınca 4 yıl hapis cezası alan Ali Akşirin’in cezası 3 yıl 4 ay hapse indirildi. Ömer Ban ile Sebahattin Temel’e de 3’er yıl hapis, ardından iyi halleri dikkate alınarak 2 yıl 6’şar ay hapis cezası verildi. İddianamede, tuğla duvarın hazır betonun basıncına dayanamayarak yıkıldığı, duvarın bitişiğindeki Faruk Erengül’ün yalısının bahçesinde, ahşap bir kulübede yaşayan kapıcı İrfan, eşi Aslıhan ile çocukları İbrahim Arvasi’nin de öldüğü anlatılıyor.

Yazarlar