Yaşam 30 km’lik Kurbağalıdere geçtiği her yeri vurdu...

30 km’lik Kurbağalıdere geçtiği her yeri vurdu...

09.06.2010 - 01:52 | Son Güncellenme:

İstanbul’da iki gündür devam eden sağnak yağış dün sabah Anadolu yakasında hayatı felç etti

30 km’lik Kurbağalıdere geçtiği her yeri vurdu...

Yağış nedeniyle Kadıköy, Ataşehir, Üsküdar, Ümraniye, Kartal, Pendik ve Tuzla’da birçok ev ve işyerini su bastı. Kayışdağı eteklerinden Kalamış’a kadar uzanan 30 km uzunluğundaki Kurbağalıdere birçok noktada taşınca vatandaşlar mağdur oldu.
D-100 karayolunun büyük bölümü su baskınından etkilenirken, sürücüler uzun süre araçlarında mahsur kaldı. Çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

İkaz ederken düştü
İçerenköy Talimhane durağının alt kısmında Kurbağalıdere’nin bağlantısının olduğu bölümde tahliye çalışmalarına katılan ve vatandaşları ikaz eden Mevlüt Macit (45) ayağı kayarak dereye düştü. Ataşehir Belediyesi’nin temizlik işlerini yürüten firmanın çalışanı Macit’i kurtarmak için arkadaşları ip attı. Ancak Macit ip kopunca sel sularında gözden kayboldu. Deniz polisine bağlı dalgıçlar, belediye ve itfaiye ekiplerinin arama çalışmalarına rağmen bulunamayan Macit’in 8 ay önce işe girdiği ve 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Kurbağalıdere’nin Yenisahra’dan geçen bölümünde çok sayıda araç sular altında kalırken, bir işyerinin duvarları çöktü. Bir İETT otobüsünde mahsur kalan yolcular ise iş makinesiyle tahliye edildi. Esenler ve Şişli’de de çok sayıda ev ve işyeri sular altına kaldı. Fatih’te de iki katlı tarihi bir binanın çatısı yağmur nedeniyle çöktü.

Haberin Devamı

Metrekareye 135 kg yağış
İBB’DEN yapılan açıklamada, kentte 30 dakika içinde metrekareye 45 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Son iki günde İstanbul’a metrekareye düşen yağış ise 135 kilogram oldu. İBB İtfaiye Daire Başkanlığı’na yapılan 883 su baskını ihbarına itfaiye ekipleri, İSKİ ve ilçe belediye ekipleri müdahale etti. Önceki günün aksine dün şehirde okullar tatil edilmedi. Yağışın bugün sabah saatlerinden itibaren tekrar kuvvetlenmesinin beklendiği bildirildi.

Laboratuvarın zemini çöktü
Sağanak yağmur Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde günde 1600 hastaya hizmet veren Cerrahi Biyokimya Merkez Laboratuvarı’nın bulunduğu binanın toprak zeminini çökertti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Özgür Enver, “Acil ve yatan hastaları hastane bünyesindeki diğer laboratuvarlara yönlendiriyoruz. Sıkıntımız poliklinik hastaları. Onunla ilgili de İstanbul Tıp Fakültesi ile görüştük, oraya sevk edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kestirme yol sele çıktı
Kurbağalıdere’nin taşmasıyla Fikirtepe Köprüsü ile Mandra Caddesi’nde onlarca araç mahsur kaldı. Cevizli Köprü mevkiinde TIR sürücüsü Şerafettin Düzköylü, kestirme yoldan gitmek isterken selin ortasında mahsur kaldı. Sürücüyü itfaiye kurtardı.

30 km’lik Kurbağalıdere geçtiği her yeri vurdu...

Ahırı sular altında kalan bir kişi ahırın dış duvarını açarak koyunlarını kurtardı.

Yazarlar