Editörün Seçtikleri 6 moda ve trend saat markası

6 moda ve trend saat markası

14.10.2016 - 14:41 | Son Güncellenme:

Birçok uluslararası saat markasının Türkiye temsilciliğini yapan Mey Saat'in yeni 6 moda ve trend markası...

6 moda ve trend saat markası

BRISTON SAAT

Haberin Devamı

Briston Saat, İngiliz ruhu içinde doğmuş bir Fransız markası.

Oxford’un Cambridge’in spor şıklığını yansıtan “Preppy” tarzı saatleriyle bir akım yaratan Briston, bu orijinal yaşam tarzını, Türkiye’ye getiriyor.

Zaman çabuk geçer ve elbette bazen bir değişiklik için, sadece doğru an ve gerçek hayallerini takip etmek zorunda olurusunuz. Kurucusu Brice Jaunet de saatçilik sektöründeki 15 yılın ardından kendi saat markasını yarattı.

O yıllarda Brice Jaunet, dünyanın en büyük saat yapımcıları olan Cartier’de ve Richemont gruplarında çalıştı. Daha sonra Baume & Mercier için çalıştı ve Raymond Weil’ de uluslararası kariyerine devam etti. Sonunda, Zenith markasının Başkan Yardımcısı Uluslararası Pazarlama ve İhracat Direktörü olarak LVMH Grubu'na katıldı. Daha sonra Fransa'da marka yönetimini üstlendi.

Haberin Devamı

2012 yılında onun kişiliğini, düşüncelerini ve yaptığı araştırmaları yansıtan bir saat markası yaratmak için birkaç İsviçreli tasarımcı arkadaşları ile yola çıktı. Brice Jaunet; güzel, otantik ve ekonomik bir saat üretmek istedi.

Oxford öğrencilik günleri, spor tutkusu ve seyahat zevki, Briston Markasına sportif, şık ve biraz enteresan bir ruh katmıştır.

SPORTİF ŞIK RUHA SAHİP

Oxford, Cambridge, kriket sahaları ve polo alanları geçmiş planör tekne yarışları gibi bir rüya kulesinden gelen, bu sportif şık ruhu Kraliçe Victoria’dan bu yana İngiliz tarzının bir özeti olmuştur. Bu şık ama rahat bir yaşam tarzı ve nadiren bulunan bir orjinallik, aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu kıyısında Ivy League Üniversiteleri kökenli "preppy" tarzı için büyük bir ilham kaynağı olmuştur.

Onun saatçilik DNA’sı ile birlikte bu ruhun birleşimi, Briston’a kendi benzersiz tarzını vermektedir. Yenilikçi selüloz asetat gibi malzemeler ve renkleri ile çalışmak, Briston saatlerine kendisine ayırt edici bir görünüm vermektedir.

Briston ayrıca çağdaş saatleri ile rahat, kararlı ve aynı zamanda tamamen erişilebilir şık bir aksesuar arasında mükemmel bir denge sunuyor.

700TL ile 1300 TL fiyat aralığında sadece seçkin saat mağazalarında ve özel butiklere halkımızın beğenisine sunulmaktadır.

Haberin Devamı

6 moda ve trend saat markası


LÜKSE YENİ BİR YORUM: DAVOSA SAAT

Kalite, dizayn ve kusursuz saat disiplini… Alman bakış açısıyla ulaşılabilir lüksün yeni tanımına zaman ayırın!

İyi bir saat tasarlamak sanat, matematik ve mühendislik ister. Üst düzey bir kaliteyi, şık bir tasarımla buluşturmak disiplin ister. Felsefesi dünya çapında hayran olunası saatler üretmek olan Davosa yüzyılı aşkın tecrübesini kusursuz kadranlar üretmeye adamış bir marka.

1881 yılında jura tepelerinde ilk saat üretimine başlayan Hasler ailesi yüzyıllar boyunca sektörün üst düzey saat markalarına yüksek kalite standartlarında saatler üretmiştir.

1993 yılında alman Bohle firması ile ortak olarak DAVOSA markasını üretmeye karar vermişlerdir.

Geçmişten gelen tecrübelerini Alman disiplini ve kalite yönetimini, geçmişten günümüze ve günümüzden geleceğe taşıyan dizaynları ile birleştirerek kısa zamanda dünyanın bir çok ülkesinde saat kullanıcılarının dikkatine çekmeyi başarmıştır.

Haberin Devamı

Yenilikçi dizaynları, yüksek kalite ve uyun fiyat avantajı ile saat kullanıcılarının beğenisine sunan DAVOSA, Türkiye’de de mey saat tarafından Türk halkının beğenisine sunulmaktadır.

ULAŞILABİLİR LÜKS

Kaliteli bir saat kullanmak her saat tutkununun hayalidir elbette… Peki lüks saat, mesela bir İsviçre saati “ulaşılabilir” olabilir mi? Davosa, felsefesi olan dünya çapında hayranları olan saatler üretmekten yola çıkan lüks saatin ulaşılabilir olmasını hedefliyor.

Davosa saatlerini Quartz modeller 600-2000 TL, Otomatik modeller ise 1500 TL -7500 TL arasında sadece çok seçkin saat mağazalarında görebilirsiniz.

6 moda ve trend saat markası

ZAMANIN İTALYAN ŞIKLIĞI ‘’FONDERİA’’

Zamanı ölçmek şık bir sanatsa, şıklığın olduğu her yerde bir İtalyan vardır! Tasarımda 60’lar 70’ler 80’lerin izlerini arayanların kolunda Fonderia olmalı…

Neil Armstrong ‘un aya ayak bastığı günden bu güne zamanın ölçmek bir sanattır; felsefesini hayata geçiren İtalyan aile günümüzdeki stil ve moda akımlarını özgün Dizayn ve İtalyan şıklığı ile Fonderia markasıyla saat kullanıcılarının beğenisine sunmuştur.

Haberin Devamı

Tarih boyunca modaya yön veren İtalyanlar saate de dokundu.

Günümüzün saat teknolojisini ve moda akımlarını yanına alan Fonderia, zamanda bir yolculuğu çıktı ve geçmişin “kusursuz” saat tasarımlarını günümüze uyarladı.

Nostaljik bir yolculuk değil bu Vintega Moda akımı 60’ların 70’lerin 80’lerin çizgilerini günümüzün moda anlayışıyla çizen Fonderia, masif çelik ve İtalyan derisi gibi üstün kalite malzemeleri birleştirerek yaptığı saatleri ulaşılabilir fiyatlarla saat tutkunlarına ulaştırıyor.

Fonderia saatleri Türkiye’de Mey Saat tarafından halkımızın beğenisine sunulmakta.

Fonderia saat 250 TL ile 500 TL arasındaki fiyat skalası ile seçkin saat mağazalarında ve özel butiklerde görebilirsiniz.

6 moda ve trend saat markası

ROMANTİK İSVİÇRELİ PHILIP WATCH

Zamanı görmek için zamansız bir saate sahip olmayı kim istemez! İsviçre’nin kusursuz “tik-tak”larına İtalyan eli değdi ve ortaya “romantik İsviçreli” Philip çıktı!

1858’de üretilmeye başlanan Philip Watch, İtalya’da yaşayan bir İsviçreli bir aile tarafından tasarlanmıştır. İtalya’nın moda ikliminde bir İsviçre saati kalitesini yakalayan Philip Watch bu haliyle “romantik İsviçreli” olarak nitelendirilmektedir.

Geçmişten günümüze başarıyla süre gelen marka bugün İtalya’nın en büyük saat grubu Morellatto’nun bünyesinde klasik ve spor saat koleksiyonlarıyla dünyada hak ettiği yeri almıştır.

İsviçre saat kalitesini İtalyan Dizaynları ile birleştiren Romantik İsviçreli Philip Watch, Türkiye’de Mey Saat tarafından temsil etmeye başlanmıştır.

Philip Watch 600 TL ile 3500 TL arasındaki fiyat skalası ile seçkin saat mağazalarında ve özel butiklerde görebilirsiniz.

6 moda ve trend saat markası

MODANIN SAATE YANSIMASI, ROCCOBAROCCO

Kumaştan kadrana, dikişten akreple, yelkovana… Yıllarını kumaşın büyüsüne ve modaya veren Roccobarocco’nun “stil sahibi” saatleriyle her saniye moda için akacak.

İtalya’nın 60’lı yıllar modasına kapılan ve kendisini bir atölyede kumaşlarla iç içe bulan Roccobarocco, zamanının dünya starlarına kıyafet dikmiş bir modacı.

“Stilin yeri ve zamanı olmaz” diyerek 2014 yılında tarzını saate yansıtan Roccobarocco her kıyafetle örtüşen bir saat yaptı ve saatte modayı yarattı.

1962 yılında genç yaşta Roccobarocco adındaki bu kişi, gelen moda dünyasında çekiciliğine kapılarak, Roma’da Patrick de Barentzen atölyesinde çalışmaya başladı ve Napoli’den taşınmaya karar verdi. 1964 yılında, birlikte çalıştığı tasarımcı Giles ile 10 yıl boyunca süren ortaklığı oldu. Sonra Piazza di Spagna içinde, ilk atölyesini açmaya karar verdi. 1979 yılında, onun Haute Couture hattının başarısının ardından, onun ilk kadın hazır giyim koleksiyonunu sundu. Roccobarocco’nun, seksi kreasyonları ve kadınlar için olduğu bilinir.

Kariyeri boyunca o: Liza Minelli, Anna Magnani, Stefania Sandrelli, Ursula Andress ve onun Amerikan Muse gibi ünlü aktrisler için elbise hazırlama fırsatı oldu. Bugün Roccobarocco, dünyanın en popüler İtalyan moda tasarımcılarından biridir. Her yıl Milan’da moda haftasında ürünlerini sunar, hazır giyim yeni koleksiyonlarını geliştirir.

Rocobarocca saatlerini hikâyesi bir toplantı sırasında tesadüfen bir ayara gelen 3 girişimci arasında dostluk doğması ile başlar. Bu dostluğun neticesinde geçmişteki tecrübelerini saate yansıtan ortaklar 2014 yılında Roccobarocca saatlerini moda ve saate severlerin beğenisine sunmuştur.

Moda ve tasarımı saatlere en iyi şekilde yansıtabilmek için şirket merkezini modanın merkezi olan Milano’da kurdular.

Ürün geliştirme ekibi made in italy kalitesinde dünya çapında tanınan tasarımcılarla tekstil, deri ve diğer materyalleri modanın geleceğe yön veren çizgisi ile birleştirerek eşsiz ve ayrışan saatler üretmektedir. Moda, eşsiz tasarım ve kaliteyi uygun fiyat ile saat sektörüne sunan Roccobarocca saatleri Türkiye’de mey saat tarafından temsil edilmektedir. Ve sadece 350 TL ile 850 TL fiyat aralığında seçkin saat mağazaları ve özel butiklerde moda severlerin beğenisine sunulmaktadır.

6 moda ve trend saat markası

ZARAFETİN ZAMANINA YOLCULUK ROSEMONT SAAT

Zarafetin henüz geçerliliğini yitirmediği yıllara Rosemont’la gül kokulu bir nostaljik seyahate hazır mısınız?

Renkli sinema filmlerinin altın çağını yaşadığı yıllarda ünlü Hollywood kadınlarının bileğinde görüp aşık olduğunuz o saat geri döndü. Hani o minicik kadranında zaman tutarken zamanı durduran mücevher görünümlü nostaljikler…

1973 yılında jura tepelerindeki La Chaux –De fonds’ da üretime başlayan Rosemont saatleri günümüzde mekanik saatlerin nostaljik aurasını koruyarak pilli versiyonlarla keskin ve avangart modelleri, yüksek kaliteyi makul fiyatlarla dünya saat kullanıcısı asil hanımların beğenisine sunmaktadır.

Genellikle bu çizgiye uygun çok küçük kasalı saatleri üretmek ekstra bir özen ve kalite kontrolü gerektirir. Burada özel seçilmiş profesyonel kalite kontrol ekibi de tüm detaylarda üstün kaliteyi sağlayarak Rosemont saatlerini saat severlerin huzurla kullanımına hazırlamaktadır.

Bu zarafeti, üstün kaliteyi nostaljik dizaynlarla uygun fiyata saat sever futuristik, ayrıcalıklı Türk hanımlarının beğenisine mey saat tarafından sunulmaktadır. 800-1300 TL skalasındaki saatleri sadece çok seçkin saat mağazalarında sunulmaktadır.

Yazarlar