Sağlık Ağızda Siğil Neden Olur? Ağız Ve Dilde Oluşan Siğil Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ağızda Siğil Neden Olur? Ağız Ve Dilde Oluşan Siğil Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

09.03.2021 - 13:04 | Son Güncellenme:

Ağızda ki siğil oluşumu vücutta bir ay ile dokuz ay arasında kalmaktadır. Bu kişiden kişiye oldukça değişen bir durumdur. Vücuda alınan virüs miktarı ile de değişiklik gösterir. Özellikle kişinin vücudunda yara varsa bu durum vücudu daha güçsüz ve savunmasız bir hale getirir. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki havuz, hamam veya termal yerlerde siğil daha bulaşıcı bir hale gelmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Ağızda Siğil Neden Olur Ağız Ve Dilde Oluşan Siğil Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır

Bu hastalığın tıp dilinde bilinen adı HPV'dir. Dikkat edilmediği taktirde çok kötü sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden tedavi edilmesi ve küçümsenmemesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

 Ağızda Siğil Neden Olur?

 Siğil neden oluşurun kesin bir cevabı henüz yoktur. Fakat bilinen en net cevap bağışıklık sistemi güçsüz insanlarda daha fazla olduğudur. Savunma mekanizması güçsüz insanlarda daha sık karşılaşılmaktadır. HPV’nin yani ağızda siğilin bir kaç tane bulaşma şekli mevcuttur. Oral seks bunların başında gelir. Durumu en tehlikeli hale getiren konu ise ağızda oluşan bu siğillerin kişiyi ağız kanserine kadar götürebilecek olmasıdır. Hatta ağızda siğil yüzünden boğaz kanseri olan insanların sayısı oldukça yüksektir. Çoğu insan bu iki kanserin ağızda siğil hastalığı ile bağlantılı olduğunu düşünmektedir.

 Ağız ve Dilde Oluşan Siğil Nasıl Geçer, Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Tedavi yöntemi genital siğildeki ile oldukça benzerdir. HPV yani ağızda siğilin tip tayini yapılmalıdır. Eğer yüksek oranda virüs tespit edilirse de hastanın sıkı bir şekilde kontrol altına alınması gerekmektedir. Bu konu hakkında aşılama prosedürü vardır ve böyle bu durumda bu aşılama işlemleri eksiksiz yapılmalıdır. Eğer hastalık ilerlemiş ve kansere dönüşmüş ise uzman bir kulak burun boğaz uzmanı tarafından tedavi edilmesi gerekir. Ağızdan ağıza veya ağızdan genital bölgeye kolayca taşınabilen bir hastalıktır.

Haberin Devamı

 Siğiller Bulaşıcı mıdır?

 Siğil son derece bulaşıcı bir hastalık olarak bilinmektedir. Çünkü bu hastalığa bulaşıcı virüsler neden olmaktadır. Doğrudan karşılıklı kişiler arasında bulaşsa da kişisel eşyalar aracılığı ile de bulaşabilmektedir. Makyaj malzemeleri, ayakkabılar ve havlular bu eşyalara örnektir. Siğil olan insanlar ortak eşya kullanımı yapmamaları gerekmektedir. Örneğin ağzında siğil olan birinin yanlışlıkla da olsa diş fırçasını kullanmak oldukça tehlikelidir.

Yazarlar