Yaşam Alevler villalara 200 metre yaklaştı

Alevler villalara 200 metre yaklaştı

10.08.2010 - 01:49 | Son Güncellenme:

Bodrum’a bağlı Ortakent-Yahşi beldesinin Göktepe mevkiinde dün saat 14.00 sıralarında makilik alanda çıkan ve ardından rüzgarın etkisiyle hızla tarım alanlarına yayılan alevler, çevre sitelerde oturanlara korku ve heyecan dolu anlar yaşattı.

Alevler villalara 200 metre yaklaştı

Ortakent-Yahşi, Konacık, Bodrum, Turgutreis ve Gümüşlük itfaiye ekipleri ile 2 uçağın katıldığı söndürme çalışmalarına tatilciler de yardım etti. Ünlü isimlerin kaldığı ve milyon dolarlık villaların bulunduğu Yarbasan Sitesi, eski Başbakan Tansu Çiller’in villasının bulunduğu Yeşilyurtlular Sitesi ve Ilgın Ortakent 13 Evler Sitesi’ne 200 metre kadar yaklaşan alevler korkulu anlar yaşanmasına neden oldu.
Dumanlar 8 kilometre uzaklıktaki Bodrum’dan da görüldü. İtfaiye ekiplerinin hortumlarının ulaşamadığı yerlerde alevler amfibik uçaklar tarafından söndürüldü.
Yaklaşık 14 hektarlık makilik ve tarım arazisi zarar gördü.


Kızılçamlar kül oldu
Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Dokuzçam köyünde bir köylünün anız yakması sonucu kızılçam ormanında önceki gün başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Dün öğle saatlerine kadar 20 hektarlık alan kızılçam ormanı kül oldu, yangının daha büyük alana yayılmaması için iş makineleri ile kanallar açıldı. Yangına Amasya, Samsun, Ordu, Sivas ve Tokat illerine bağlı Orman İşletme müdürlüklerinden gelen ekipler de müdahale etti. Beş ilden gelen yaklaşık 250 kişinin söndürme çalışmalarını sürdürdüğü bölgeye İstanbul’dan 2 yangın söndürme helikopteri gönderildi. Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, “Tehdit atındaki Dokuzçam, Akseki ve Ağırcık köyleri boşaltıldı. İki ev yandı. Tek tesellimiz can kaybı olmayışı” dedi.

Yazarlar