Yaşam ALTIN PORTAKAL GEÇİDİ

ALTIN PORTAKAL GEÇİDİ

12.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için düzenlenen 6 kilometrelik geleneksel korteje katılan sinema sanatçıları halkla kucaklaştı

ALTIN PORTAKAL GEÇİDİ

Bu yıl 46’ncısı düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için Antalya’ya gelen sinema sanatçıları, geleneksel korteje katıldı. Kortej geçişi öncesi konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türk Sineması’nın yüreğinin Antalya’da attığını söyledi. Sanatçılar adına konuşan Rutkay Aziz de Türk sinemasının Antalya’ya, Antalya’nın da Türk sinemasına yol arkadaşlığı ettiğini söyledi.
Antalya Kültür Merkezi önünde başlayan 6 kilometrelik korteje, Tarık Akan, Ediz Hun, Eşref Kolçak, Rutkay Aziz, Kuzey Vargın, Halit Akçatepe, İlyas Salman, Mustafa Alabora, Mine Soley, Nilüfer Aydan, Selma Güneri, Yağmur Ünal gibi sanatçılar katıldı. Dün ölen usta yönetmen ve ‘Gurbet Kuşları’ adlı filmiyle Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi film ödülü alan Halit Refiğ’in fotoğrafı kortej önünde yer alırken, sanatçılar da yakalarında Refiğ’in fotoğrafını taşıdı.

Davulculardan muhteşem şov
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, eşi Günseli Akaydın ile birlikte Selda Alkor, sanatçı kortejinin önündeki cipte yer aldı. Kortejin en önünde yer alan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’ndan 120 davulcunun şovu, Antalyalıları coşturdu. Festival yönetimi, yaşamını yitiren bazı ünlü sanatçıların fotoğraflarını da maske olarak Antalyalılara dağıttı. Cahide Sonku, Sadri Alışık, Adile Naşit, Aykut Oray’ın maskelerini takan Antalyalılar, cip üzerindeki sanatçıları alkışladı. Kortejin ilerleyişi, Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde son buldu.

Yazarlar