Yaşam Ateist sloganlar otobüsle yolculuk edecek

Ateist sloganlar otobüsle yolculuk edecek

22.10.2008 - 02:01 | Son Güncellenme:

İngiltere’de bir grup ateist, otobüslerin üzerine “Büyük olasılıkla Tanrı yok. Bu yüzden hayatın tadını çıkarın” yazdırabilmek için gerekli parayı topladı

Ateist sloganlar otobüsle yolculuk edecek

İNGİLTERE’NİN başkenti Londra’da, aralarında İngiliz yazar ve biyolog Richard Dawkins’in de bulunduğu bir grup ateistin aralarında para toplayarak, şehiriçi ulaşımı sağlayan otobüslere “Büyük olasılıkla Tanrı yok. Bu yüzden kaygılanmayı kesin ve hayatın tadını çıkarın” şeklinde ilanlar vereceği belirtildi. “İngiliz Hümanistler Derneği” üyesi yaklaşık 900 kişinin, Londra’daki 60 otobüse 1 ay boyunca ilan verebilmek için gerekli 11 bin sterlini toplamak amacıyla bir kampanya başlattıkları belirtildi.
KAMPANYAYA Dawkins’in de destek verdiği ve bu sayede söz konusu ilanları taşıyan otobüslerin ocak ayında Londra caddelerine çıkabileceği belirtildi. Dawkins’in kampanyaya tek başına 5 bin 500 sterlinlik bir bağışta bulunduğunu ve kalan kısmı da diğer üyelerin kendi aralarında toplayacağını açıklayan dernek üyeleri, ilanlarının, dinsizleri “sonsuza kadar lanetlenmekle tehdit eden” dini içerikli ilanların panzehiri olacağını vurguladı.

Yazarlar