Yaşam B.Ç.’ye yeniden test yapılacak

B.Ç.’ye yeniden test yapılacak

26.05.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

76 yaşındaki Vakit yazarı Üzmez’in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç., bir dizi testten geçirilmek üzere tekrar Adli Tıp’a çağrıldı

B.Ç.’ye yeniden test yapılacak

Vakit gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in (76) cinsel istismarına uğradığı öne sürülen B.Ç. (14), bir dizi testten geçirilmek üzere tekrar İstanbul Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’na çağrıldı.
Tutuksuz sanık Üzmez ve B.Ç.’nin annesi Livaze Ç. de bugün “hürriyeti tahdit” suçundan haklarında açılan ek davayla ilgili olarak savunma yapacak.
Bursa Adli Tıp Kurumu tarafından 16 Nisan’da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalına sevk edilen ve burada muayeneden geçirilen B.Ç.’nin raporları, davanın görüldüğü Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne henüz ulaşmadı.
Tıp Fakültesi yetkililerince, “anksiyete bozukluğu” ve “panik bozukluk” teşhisiyle ilaç tedavisi önerilen B.Ç.’nin, bir dizi testten geçirilmek üzere haziranda ikinci kez Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’na çağrıldığı belirtildi. B.Ç., gelecek ay Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerince Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu’na götürülecek.
B.Ç., 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek bugünkü duruşmaya getirilmeyecek. Duruşmada 25 yıla kadar hapis cezası istenen Üzmez ile Livaze Ç. “Hürriyeti tahdit” suçundan da ifade verecek.
B.Ç.’nin avukatı Nevin Canbaz, 16 Aralık 2008’deki duruşmada, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan yargılamaları süren Üzmez ve anne Livaze Ç. hakkında “Hürriyeti tahdit” suçundan ek iddianame hazırlanmasını talep etmişti. Mahkeme, dosyayı savcıya bırakmış, savcı da ek kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Canbaz, Yalova’daki ağır ceza mahkemesine başvurmuştu. Mahkeme, Üzmez ve Livaze Ç. hakkında ek iddianame hazırlanması yönünde karar vermişti.

Yazarlar