Yaşam BAŞBAKANLIĞA BASKIN

BAŞBAKANLIĞA BASKIN

28.08.2008 - 03:01 | Son Güncellenme:

Tayland’da 35 bin kişi hükümetin istifası için eylem yapıyor. Ancak göstericiler demokrasi değil, ülkenin bürokrasi ve askerlerce atanan milletvekillerince yönetilmesini talep ediyor

BAŞBAKANLIĞA BASKIN

Tayland’da Başbakan Samak Sundaravej’e muhalif, sağ eğilimli Demokrasi İçin Halk İttifakı (PAD) adlı politik harekete mensup 35 bin kişi, hükümet binaları ile televizyonu basarak hükümetin istifasını istedi.
İki günden beri 3 bakanlık binasını da kuşatan PAD mensupları, İçişleri Bakanı Kovit Vattana’nın eylemlerine barışçı bir şekilde son vermeleri ve hükümet yerleşkesini boşaltarak başka yerde eylem yapmaları yolundaki çağrısını dinlemedi. Protestocular için tutuklama kararı çıkarıldı.
PAD liderlerinden Somsak Kosaisuk, Bakan’ın çağrısına, “Tutuklamak istiyorsanız, gelin tutuklayın. Gitmesi gereken biz değil, hükümet” diye meydan okuyarak karşılık verdi.  Kalkanlı, kasklı ve coplu yaklaşık 500 Tayland polisi dün küçük çaplı çatışmaların ardından göstericilerin oluşturduğu barikatlarda koridorlar açarak başbakanlık yerleşkesine girdi ve burada mevzilendi. Olayda 85 kişi gözaltına alındı.

Yazarlar