2023 için uyarılar ve dilek ritüeli

2023 aklın ve mental sağlığın önemli olduğu, olumlu her türlü şey sevinç olsa da olumsuz olan her enerjiden de ancak akıl ve mental sağlıkla kolaylıkla geçilebilecek bir yıl.

“Bana değmeyecek”: Her ne kadar “bana değmeyecek yılan bin yıl yaşasın” demiyorsak da dünyanın her türlü kaotik değişkeninden savrulmamak, ruhsal ve psikolojik olarak etkilenmemek adına bütün bu değişkenlerin değmediği bir ruhta ya da pozitif değişimlere dönüştürrbilir güçte kendini görebileceğinden emin olduğun bir inançta olabilirsin.

Haberin Devamı

“Hangi konumdasın”: Kendini hangi koltuğa oturttuğuna göre değişebilir yıl hikayesi. Koridora veya dünyanın antresine oturma, rüzgarı yeme ve yelle savrulup gitme! Kapını pencereni kapatıp kaçma, ürküp saklanma ve kaygılar tetikleyicilerine aldanıp zihnen kendini yorma. Hangi konumda olduğun çok önemli. Ruhunu nereye oturtursan o derecede kendi hayatının en güzel filmini seyredeceksin.

“İstek-İnanç-Hareket”: Çok basit değil mi istemeyene akmayacağı inanmayanın bulamayacağı veya hareket etmeyenin varamayacağı! Bu yüzden bu yıl temel niyetlerinden biri de bu olmalı. En başta konu bazlı isteklerini beklentilerini saymadan önce bu yıl isteklerinin olmasını, onları duymayı, onların olabilirliğine ve hayatın buna açıklığına inanabilmeyi ve bu inançla da sadece istemiş olmanın güzelliğiyle harekete geçmeyi dile.

Bu yıl aklını koruyan, mental sağlığına önem veren, isteklerini duyan ve hareketten kaçınmayan yürür gider herkesten önce diğer yıla. Bir bakmışsın herkes 2023’teyken onlar 2030’luk bir çağa bile zıplamış. :)

Bu yıl için de dileklerinizi beklentilerinizi sayarken her zaman olması gerektiği gibi inançla dileyin ve mümkünse kelimelerinizi öyle seçin. Örneğin “mucizelere inanın” ya da mucizenin çok nadir olduğunu hissediyorsa kalbiniz “sürprizler” diyin, yani inanca dönüşecek kelime titreşimleri çok önemli.

Gelelim olmazsa olmaz yeni yıl dilek ritüeline, ne yapalım nasıl yapalım:

- Bir kağıdı önünüze koyun ve net bir şekilde isteklerinizi kısa öz yazın, uzun cümlelerden şartlı söylemlerden kaçının. Detay gereken yerde detay verin ve detaylarda hislerinize yer verin. Örneğin “Geniş aydınlık camları yere kadar, yepyeni ve içinde kendimi ödüllendirilmiş keyfe ve huzura ermiş hissettiğim bir ev…” gibi. Renkten hisse kadar detaylarla yazabilirsiniz. Konu konu kısa öz, gerekli yerde detaylı ve hislerinizi barındıran şekillerle yazın. Ne malum hayat verir de içinde mutlu olmayı dilememişsek de eksik kalırsak!

Haberin Devamı

- Kağıdın üzerine melek figürleri, ev, araba, para işareti, gelin damat, yüzük gibi figürler çizebilirsiniz. (Benim gibi çizemeyenler de çizmesin n'apalım. :)

- Ben kağıdı her ne dilediyseniz bereketle titreşmesi için tuz olan (içine biraz da pirinç atabilirsiniz) bir kavanoza koymanızı tavsiye ederim.  Kavanozun ebatı önemli değil, tuz da kağıdın görünmeyeceği kadar olsa yeter, göz kararı yani. Eğer mümkünse himalaya tuzu seçin. Kavanozun ağzı açık kalsın ve evin kapısına yakın bir yere koyun.

- Dilekleriniz olursa zaten çıkarırsınız ama her koşulda 3 aydan fazla tutmamanızı tavsiye ederim. Bazen çalıştırdığımız enerjileri uzatmak boğucu dönüşlere neden olur, görevini ve titreşimlerini zaten yapması gereken süreçte tamamlar. Bu yüzden 3 aydan sonra çıkarıp dileğinizi yazdığınız kağıdı kesip yırtıp mümkünse denize, nehire, göle atın. Yoksa da musluk altında suya tutup ufaladıktan sonra camdan dışarı savurun.

Haberin Devamı

2023 hepimize akıl ve mental sağlığımızın en iyi performansta olduğu ve isteklerimizin fazlası ve güzellikleriyle hayatımıza aktığı bir yıl olsun.