Genel Sağlık Bir kerelik detoksun faydası yok!

Bir kerelik detoksun faydası yok!

03.01.2012 - 16:19 | Son Güncellenme:

Yılbaşı akşamı pek çok kişi deyim yerindeyse eğlencenin dibine vurdu. Kadeh kadeh tüketilen içki sonrasında ise bu kişilerin büyük bir bölümü detoks ile haftaya başladı. Ancak karaciğer uzmanları bir aylık detoksun pek de bir faydasının olmayacağını belirtiyor.

Bir kerelik detoksun faydası yok

Bir kerelik detoksun faydası yok

British Liver Trust uzmanları yılın her haftası 2-3 gün alkolden uzak kalmanın daha kalıcı ve etkili bir çözüm olduğunu belirtiyor. Bir sefere mahsus kısa süreli detoksların karaciğer sağlığını pek fazla etkilemeyeceği yönünde aynı fikirdeler.

British Liver Trust Başkanı Andrew Langford, yılbaşı eğlencesinden sonra 1 ay içki içmemenin faydalı olacağı görüşünü yanlış olarak nitelendiriyor.

Langford,“İnsanlar eğlence ve aşırı içki tüketimi sonrasında 1 ay boyunca içki içmemenin karaciğerlerini temizleyeceğine inanıyor. Bir kerelik ve bir ay süren bir detoks uzun süreli karaciğer sağlığı üzerinde pek de bir fayda sağlamayacaktır. Bir ay boyunca içkiye el sürmemek yerine bir yıl boyunca haftada 2-3 gün içkiden uzak durmak daha akıllıca olacaktır,” diyor.

Bu sayede karaciğere sağlıklı duruma geri dönebilmesi için vakit tanınmış oluyor. Kendini kolayca yenileyebilen karaciğerin normal işleyişine geri dönebilmesi için 24 saatlik bir zaman dilimi yeterli oluyor.

Yazarlar