Yaşam Bodrum yüzüyor!

Bodrum yüzüyor!

30.01.2011 - 02:29 | Son Güncellenme:

Bodrum’da sağanak yağmur ve fırtına hayatı kâbusa çevirdi. Sokaklar nehire döndü. Bodrum ve zemin kattaki yüzlerce ev ve işyeri sular altında kaldı

Bodrum yüzüyor

Bodrum ile beldeleri Ortakent- Yahşi, Bitez, Turgutreis, Gümüşlük ve Gündoğan’da, önceki gün saat 20.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur ve saatteki hızı yaklaşık 60 kilometreyi bulan fırtına yüzünden 20’ye yakın dere taştı; cadde ve sokaklar nehire döndü.
Bodrum ve zemin kattaki onlarca ev ve işyerini su basarken sel suları, önüne çıkan ne varsa sürükledi. Küçükbaş hayvanlar ile sokak köpekleri sel sularına kapılarak telef oldu. Altyapı ve yollar zarar gördü.
Meteroloji yetkilileri, Bodrum merkezde metrekareye 71 kilogram yağış düştüğünü, ancak ölçüm yapılmayan Bitez, Turgutreis gibi beldelerde bu rakamın çok daha yüksek olduğu bildirdi.

400 yeri su bastı
Bodrum’a gelerek incelemelerde bulunan Muğla Valisi Fatih Şahin “Felaketin maddi yönü çok büyük ancak en büyük tesellimiz can kaybı olmaması. Hasar gören yolları turizm sezonu başlamadan düzelteceğiz” diye konuştu.
Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, selin vurduğu beş beldede, ilk belirlemelere göre 400 ev ve işyerini su bastığını söyledi.

Haberin Devamı

Bodrum yüzüyor

İlk belirlemelere göre 400 ev ve işyerini su bastı.

Bodrum yüzüyor

Suların arasında kalan vatandaşları iş makineleri kurtardı.

Bodrum yüzüyor

Şans eseri dala takıldılar
Bitez’de elektrik teknisyeni Taner Aydın ile Servet Kosta’nın içinde bulunduğu otomobil, Kocadere’ye sürüklendi. Azgın sel sularının sürüklediği otomobil yaklaşık 1 kilometre ileride boş olarak bulundu.?Araç bir dala takılınca, kırılan arka camdan çıkan Aydın ve Kosta’nın ağaca tırmanarak kurtulduğu anlaşıldı.

Bodrum yüzüyor

Altyapı ve yolların zarar gördüğü Bodrum’da yağmur ve fırtına sonrası manzara böyleydi. Ancak yetkililer turizm sezonu başlamadan yolların yapılacağını söyledi.

Yazarlar