Genel Sağlık Boğazda Kaşıntı Hissi Neden Olur? Nasıl Geçer?

Boğazda Kaşıntı Hissi Neden Olur? Nasıl Geçer?

11.11.2021 - 16:34 | Son Güncellenme:

Boğazda kaşıntı hissi herkesin hayatında en az bir kez yaşadığı bir durumdur. Çeşitli nedenlerden dolayı yaşanması söz konusu olabilir. Bu durum kişide rahatsızlık hissi yaratabilir. Özellikle kış aylarında boğazda kaşıntı hissi daha çok yaşanabilir. Enfeksiyon veya bakteri nedeniyle bu durum ortaya çıkabilir. Boğazda kaşıntı yaşayan bir kişi uzman bir doktora giderek teşhis konulmasını sağlayacaktır. İşte, boğazda kaşıntı hakkında tüm detayları derledik.

Boğazda Kaşıntı Hissi Neden Olur Nasıl Geçer

Boğazda kaşıntı yanma hissi bakteri veya enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkan bir durum olmaktadır. Genellikle virüslerden kaynaklanır.

Haberin Devamı

Boğazda Kaşıntı Hissi Neden Olur?

Bu durumun birden fazla nedeni olabilir. Özellikle kış aylarında havaların soğuması ile boğazda enfeksiyon gelişebilir. Yetişkinlerde veya çocuklarda bu rahatsızlığa rastlanabilir. Kaşıntı dışında yanma, yutma zorluğu, ses kısıklığı gibi semptomlar görülebilir. Bu durum birkaç günden fazla sürdüğünde doktora gitmekte fayda vardır.

Boğazda yaşanan bu durum bademciklerin iltihaplanması sonucunda da olabilir. Bu durum virüslerden kaynaklanmaktadır. En kısa sürede tedavi edilmesi gerekir. Akut bademcik iltihabı olarak tanımlanır.

Boğazda kaşıntı hissini ortaya çıkaran farenjit ise yutmada güçlük çekme söz konusu olabilir. Farenjit ilerlediği zaman boğaz arkasında apse meydana gelir. Boğaz ağrısının kaynakları alerji, virüs ve üşütme olarak tanımlanabilir. Kişilerin doktora başvurması tavsiye edilmektedir.

Haberin Devamı

Boğazda Kaşıntı Nasıl Geçer?

Boğazda ilave se kaşıntı ilave semptomlar ile kendini gösterebilir. Boğazdaki belirtilerin dışında halsizlik ve eklem ağrıları görülmektedir. Yapılan boğaz testi ile tespit edilir. Herhangi bir tedaviye başlamadan önce doktor muayenesine ihtiyaç vardır. Şikayetler süresinde bol sıvı tüketmek gerekir. Et suyu çorba tüketmek, bitki çayları içmekte faydalı olacaktır. Aşırı sıcak sıvı tüketmekten kaçınmak gerekir.

Yaşanan rahatsızlığı kısa sürede atlatmak için dinlenmek gerekir. Boğazı rahatlatmak için tuzlu su ile gargara yapılabilir. Havadar bir odada dinlenmek faydalı olacaktır. Hava kirliliği ve tozdan uzak bir ortamda bulunmak faydalı olacaktır.

Yazarlar