Yaşam Boğaziçi’nde Dink’e anma

Boğaziçi’nde Dink’e anma

17.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Suikasta kurban giden gazeteci Hrant Dink için Boğaziçi Üniversitesi’nde bir konferans düzenlendi. Konferansın bu yılki konuğu İnsan Hakları Hukukçusu Bindman oldu

Boğaziçi’nde Dink’e anma

Boğaziçi Üniversitesi’nde ikincisi düzenlenen “Hrant Dink Anısına Konferans”ın bu yılki konuğu Britanyalı insan hakları hukukçusu Sir Geoffrey Bindman oldu. Toplantıda Dink’in eşi Rakel Dink, Bindman’a teşekkür plaketi sunarken salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.
Duygusal anlar yaşayan Dink, konuşmacı Bindman’a içten bir şekilde sarıldı.

‘Keşke bu olay olmasaydı’
Açılış konuşmasını yapan BÜ Rektörü Kadri Özçaldıran, “Keşke bu olay olmasaydı da burada toplanmak zorunda kalmasaydık. Ancak 150 yıllık tarihi boyunca Hrant Dink’in savunduğu demokrasi, insan hakları ve kültürel çeşitlilik gibi değerleri benimsemiş bir üniversite olarak böylesi bir toplantının burada yapılması zorunludur” diye konuştu.
Bindman ise konuşmasında, “Britanya’da ırksal ve dinsel nefret aşılamaya karşı kanunlar mevcutsa da yönetimi sadece eleştirmek değil, saldırgan ve aşağılayıcı bir dille eleştirmek bile kanuna uygundur ve bence bir hak olarak korunmaya devam edilecektir. Şiddete eğilimi olmayan muhalefeti ya da yönetime yönelik eleştirileri bastıran hiçbir kanunu savunmak ya da mazur göstermek mümkün değildir” dedi.


Boğaziçi’nde Dink’e anma



Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen konferansa Rektör Prof. Kadri Özçaldıran, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, hukukçu Geoffrey Bindman ve eşi katıldı.

Yazarlar