Nasıl Başarabilirim?

Nasıl başarabilirim? Bu soruyu kendinize sormaya başladıysanız başarmaya bir adım daha yaklaşmışsınız demektir.

Başarı kolay elde edilen bir olgu değildir. Ancak zor da değildir. Çalışmanız ve isteğinizle doğru orantılı şekilde başarınız da artar.

Aklınızda bir fikir var ve anlattığınız herkes size saçma olduğunu söylüyorsa emin olun ki çok doğru yoldasınız. Başarıya giden yol çetindir. Bazen bu yolda çetin savaşlar, kayıplar verirsiniz ama sonunda amacınıza da ulaşırsınız.

“Nasıl başarabilirim?” sorusunun en doğru ve en geçerli cevabı kesinlikle “inanmak”tır. Her şeyden önce kendinize ve fikrinize inanmanız gerekir. İnanmak ve istemek başarmanın yarısıdır. Bunları yaptığınızda yolu yarılamışsınız demektir. Kalan yarısını gerçekleştirmek ise sizin azminiz ve çalışmanıza bağlıdır.

Haberin Devamı

Bir fikriniz var ve gerçekleştirmek istiyorsunuz. Öyleyse o fikrinize tüm detaylarıyla hakim olmalı iyi bir AR-GE yapmalı ve sürekli olarak geliştirmelisiniz. Her zaman projenizin üzerine katarak ilerlemelisiniz. Bu, hem sizi konuya sürekli hakim ve hazır kılar hem de beyniniz bu konuyla devamlı yoğun olduğundan psikolojik olarak da kendini olumlu motive eder.

Başarmanın anahtarı içinizde... Doğru zaman, doğru yer, doğru şekil... Önce inanın ve hemen sonra harekete geçin; başarı sizin.

Pozitif ve mutlu günler...