Cilt Bakımı Cildimizi korumak bizim elimizde

Cildimizi korumak bizim elimizde

31.01.2015 - 16:51 | Son Güncellenme:

Ciltteki renk değişiklikleri cilt lekeleri olarak bilinir. Cilt lekeleri deriden daha açık renkte ve koyu renk olarak görülür. Gebelik lekeleri, et benleri, cilt benleri, ergenlik sivilceleri sonucu tahriş edilen bölgelerin lekeleri, doğuştan oluşan lekeler, çiller.Cilt lekelerinin oluşumunda birinci etken güneştir daha sonra yaşlılık ve diğer etkenler gelir.

Cildimizi korumak bizim elimizde

Ozon tabakası inceldikçe atmosferin koruyucu etkisi giderek azalır. Güneşin ışınlarına maruz kalınması sonucunda cilt, göz ve bağışıklık sisteminde erken ve geç sağlık etkileri oluşturur ve sadece güneşli mevsimlerde değil, bulutlu ve karlı havalarda bile güneşin ışınlarından korunmak gerekir. Önlem alınmadığı takdirde ciltte lekelenmeler, kırışıklıklar ilerlemeye başlar ve yeni lekelerin oluşmaması için de her dönemde güneşten iyi korunmak gerektiğidir. Hem kadınlarda hem de erkeklerde erken yaşlanma bulgularının oluşmasından ve cilt kırışıklıklarından % 90 oranında güneş ışınları sorumludur.Birde yaşlılıkla beraber ellerde oluşan cilt lekeleri ve benler vardır. Bunlarda insan vücudundaki hücrelerin kendilerini yenilememesi sonucu güneş ışınlarına karşı direnci azalır işte bu yüzden yaşlılık lekeleri oluşur.

Haberin Devamı

Cilt lekelerine karşı bir önlem ve ya tedavi yöntemi var mıdır?

Elbette bir çok yöntem geliştirilmiştir. Cilt bakımları dediğimiz peeling, lekelerin dondurularak ortadan kaldırılması, renk açıcıların kullanılması gibi bazı kimyasal veya medikal işlemlerdir. Her cilt yapısına göre tedavi uygulanır.Cilt lekelerinin tedavi ve önlenmesinde doğal yöntemlerde kullanılır.Cilt rengini ve lekelerin rengini açmada yoğurttan faydalanabiliriz.

Yoğurt bünyesinde bulunan laktik asitten dolayı hem yiyecek olarak tüketerek hem de cilt bakımında kullanarak çift yönlü sağlık koruması yapmış oluruz. Yoğurt cilt için mucize bir besindir. Ilık suyla güzelce temizlenmiş cildimize sadece yoğurt sürerek bakım yapabileceğimiz gibi buna birazda karbonat katarak kolay, doğal ve daha kalıcı ve çabuk etkisi olan güzel bir maske uygulayabiliriz. Denedim ve sonucunu aldım.Cilt Lekeleri için; yumurta akı ve limon kabuğundan faydalanabiliriz ve yine domates limon suyu yulaftan faydalanabiliriz.Bu kadar sözden sonra gelelim beslenme ve cildin korunmasına; sigara cildin en büyük düşmanlarındandır. Sigara dumanı gözeneklerin tıkanmasına yol açar. Güzel bir cilt için cildinizin hava almasını sağlayın. Yüzünüzü gün içinde sık sık yıkayarak yağ ve kirlerden arındırın. Rastgele bakım kremleri değil cildinize cildinizde sorunlara göre bakım kremleri kullanın.Vitamin ve minerallere dikkat edin hayati önemi kadar cildimiz içinde önemlidir. C vitamini, E vitamini, selenyum, provitamin B5 ve çinko içeren yiyecekler güzelliğinizi pekiştirir.

Güzellik sağlıklı beslenmeyi gerektirir. C vitamini; yaz sebze ve meyvelerinde turungillerde fazla miktarda bulunur ayrıca yaşlanmayı geciktirir. Bunu doğal olarak alabileceğimiz gibi uluslararası onay almış olan ek vitamin takviyeleri ile de yapabiliriz.E vitamini, Ceviz, fındık-fıstık, tohumlar, soya, et, balık, yeşil yapraklı sebzeler ıspanak, elma, yumurta ve tahıllarda bulunur. Vücuttaki oksijenin en iyi şekilde kullanılmasını sağlar, hücre zarının ve duvarının normal görevini yapmasına yardım eder, gözde güneş ışınlarının olumsuz etkisini azaltarak, katarakt oluşumunu geciktirir. Yaşlanmaya karşı en etkin vitaminlerden biridir.Selenyum, güçlü bir antioksidandır, hücreleri korur.

Provitamin B5 cildi nemlendirme özelliğine sahip bir vitamindir. Ciltte yeni hücrelerin gelişmesinde etkisi olur. Güneş ışınlarının neden olduğu kızarıklıkları giderir. Çinko A vitaminin özelliklerini artırmanın yanı sıra güneş yanıklarının iyileştirme sürecini de hızlandırır. Uyku güzelliğin ilk koşuludur da diyebiliriz. Onarıcı etkisi vardır. Yaşantımızın 3/1 uykuda geçirmemizin sebebi, vücudun her organının iyi çalışması için ve gevşemesi için ilahi bir düzendir.

Dr. Yaprak Konakçı

Haberin Devamı



kalorisepeti.com

Yazarlar