Editörün Seçtikleri Çizmede bir Türk

Çizmede bir Türk

19.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çizmede bir Türk

Çizmede bir Türk


Hamam filminin Memo’su Mehmet Günsür, oyunculuk kariyerini İtalya’da art arda oynadığı filmlerle perçinliyor. Günsür’ün amacı Hollywood’a ulaşmak


       Hamam filminin Memo’su olarak tanıdığımız Mehmet Günsür, İtalyan yönetmen Ennio de Dominicis’in çektiği L’Italiano isimli filmde başrol oynayacak. Bu ay sonunda çekimlerine başlanacak olan filmde Günsür, İtalya’ya iltica eden bir Arnavut’u canlandıracak.
       Hamam filminin başarısının kendisine büyük bir referans olduğunu belirten Günsür, oyunculuk kariyerine İtalya’da devam ettiriyor. İtalya’dan dünya sinemasına açılmasının daha kolay olduğunu düşünen Günsür, “Hamam benim ilk filmimdi ve bana ödül getirdi. İlk başrol sınavımı İtalya’da tiyatro sahnesinde verdim. L’İtaliano ise sinemada ilk başrol denemem olacak. İtalya’da birkaç filmde daha rol almak istiyorum. Bu Amerikan sinemasına geçmem için bir fırsat olabilir" diyor.

       İtalya macerası
       Hamam filmiyle 1998’de Ankara Film Festivali’nde “Umut Vaadeden Erkek Oyuncu" ödülünü alan Günsür, İtalya macerasını şöyle anlatıyor: “1999’da bir tiyatro topluluğundan gelen teklifle Martin Sherman’ın yazdığı ‘Bent’te başrol oynadım. II. Dünya Savaşı’nda, bir Nazi toplama kampında gelişen dostluğun öyküsünün anlatıldığı oyun için tam beş ay İtalya’yı dolaştım. Turne bitince Türkiye’de Yavuz Özkan’ın Hayal Kurma Dersleri’nde rol aldım. 2000’in başında tekrar İtalya’ya dönerek Roma’da yaşamaya başladım."

       TV filmi de çevirdi
       Vittorio Gassman, Maria Grazia Cucinotta gibi ünlülerin ajansı olan Portfolio çalışmaya başlayan Günsür, Fas’da çekilen “İsa’nın Arkadaşları" isimli iki bölümlük bir filmde de rol aldı. Tüm dünya televizyonlarında yayınlanacak filmin çekimleri biter bitmez yine İtalya’ya dönen Günsür, Tempo Sospeso isimli, son Venedik Uluslararası Film Festivali’nde gösterilen kısa metrajlı bir filmde de oynadı.

       Sinemaya hobi olarak başladı
       Roma’da yaşayan Mehmet Günsür’le internet aracılığıyla görüştük. 1975 İstanbul doğumlu olan Günsür, 12 yaşında Geçmiş Bahar Mimozaları’nda oynamış. İtalyan Lisesi mezunu olan sanatçı için sinema,1996’da çekilen Hamam filmine kadar sadece hobiymiş.

Yazarlar