Sağlık Diş Çekiminden Sonra Şişlik Ne Zaman İner?

Diş Çekiminden Sonra Şişlik Ne Zaman İner?

06.07.2022 - 15:15 | Son Güncellenme:

Ağız ve Diş Sağlığı herkes için önemli durumlardan birisidir. Fakat farklı nedenlerden dolayı çürüyen veya çekilmesi zorunlu olan dişlerde hastalar bazı sıkıntılar yaşamaktadır. Bunlardan birisi de dişin çekilmesinden sonra oluşan ağrılardır. Peki diş çekiminden sonra şişlik ne zaman iner? Sizlere diş çekiminden sonra oluşan ağrılar hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Diş Çekiminden Sonra Şişlik Ne Zaman İner

Dişlerin çürümesinin ardından temizleme, dolgu ve kanal tedavisi gibi yöntemlerden sonra istenilen başarıya ulaşılamaz ise çekim yöntemine başvurulmaktadır. Diş çekimi sürecinin önemli olması kadar çekim sonrası dönem de oldukça önemlidir. 

Haberin Devamı

Diş Çekimi Sonrası Oluşacak Sorunlar Nelerdir?

Diş çekimi dişlerde yaşanan sorunları kesin çözüme kavuşturmaktadır. Böylece hastaların diş ağrısını da ortadan kaldırmaktadır. Bazı durumlarda diş çekimi sonrasında ağrı veya şişlik gibi durumlar görülmektedir. Diş çekimi sonrası oluşabilecek sorunlar şunlardır:

 - Enfeksiyonlu diş köklerinin çekiminde çekim sonrası geniş bir alanda ağrılar oluşabilir.

 - Enfeksiyona bağlı olarak şişlikler apseye dönüşebilir ve diş etlerinde ağrılı şişlikler görülebilir.

 - Dişin çürük olması nedeniyle zarar gören sinirler oluşan deformasyon sebebi ile ağrılar oluşturabilir.

 - Çekilen diş esnasında diş etlerinde yaralanmalar oluşabilir. Bu da diş eti kanaması ve diş eti ağrısına neden olabilir. 

Haberin Devamı

Diş Çekimi Sonrası Şişlik Ne Zaman İner?

Diş çekilmesi sonrasında oluşan şişlikler genellikle kendiliğinden geçmektedir. Zorlu çekim işlemleri sonrasında diş boşluğunda birkaç saat boyunca hafif şişlik ve sızılar oluşabilir. Şiddetli şişlikler ise dişlerindeki sorunun çekim ile sona ermediğine işaret edebilmektedir. Özellikle diş etlerinde renk ve doku değiştirecek kadar yoğun şişlikler gözlemleniyor ise diş hekiminde başvurulması gerekmektedir.

Diş çekimi sonrasında belirli bir süre şişliklerin ve ağrıların görülmesi normaldir. Yapılan operasyonlardan sonra genellikle 7 ile 10 gün arasında şişlik ortadan kalmaktadır. Ayrıca operasyon bölgesinde bu süre içerisinde şişlik ile birlikte renk değişimleri de gözlemlenebilir. 

Yazarlar