Sağlık Diş Kanal Tedavisinden Sonra Ağrı Kaç Gün Sürer?

Diş Kanal Tedavisinden Sonra Ağrı Kaç Gün Sürer?

06.07.2022 - 15:38 | Son Güncellenme:

Dişte ortaya çıkan çürümeler vaktinde tedavi edilmez ise çürük çok daha derinlere doğru ilerleme gösterir ve dişte yer alan sinirlerin iltihaplanmasına sebep olur. Bahsedilen diş sinirlerinin iltihaplanması bireyin şiddetli diş ağrısını yaşamasına sebep olur. Kanal tedavisinin ne demek oluğunu ve kanal tedavisinden sonra oluşabilecek ağrının kaç gün sürdüğünü sizler için derledik.

Diş Kanal Tedavisinden Sonra Ağrı Kaç Gün Sürer

Dişten çıkarılmış olan diş siniri diş sağlığı ve fonksiyonu için hayati bir önem taşımamaktadır. Ancak bireyin şiddetli bir ağrı ya da sızı çekmesinin önüne geçmektedir. Yalnızca sıcak veya soğuk algısı için kullanılabilen duyusal bir sinirdir. Şayet tedavi gerçekleştirilmez ise dişi çevrelemiş olan dokunun enfeksiyon kapması ile beraber apseler oluşabilmektedir.

Haberin Devamı

Kanal Tedavisi Nedir?

Diş kanal tedavisi genel olarak enfekte olmuş ya da çürümüş olan dişleri onarıp kurtarmak amacı ile kullanılmakta olan bir tedavi yöntemini ifade etmektedir. Kanal tedavisi esnasında dişin sert dokusunun içerisinde kök kanalı adı verilen yapı bulunmaktadır. Doğal boşlukta yer alan yumuşak doku çeşidi olan pulpa ile beraber iş siniri çıkarılmaktadır. Ardından da dişin içi temizlenir. Son olarak da açılan boşluk doldurulmaktadır.

Diş Kanal Tedavisi Sonrasında Ağrı Kaç Gün Sürer?

Kanal tedavisi konusunda ağrı süresi, işlemin yapılmasından sonraki birkaç günü kapsamaktadır. İlk birkaç gün içerisinde ağrı hissedilmesi durumunda, panik yapacak herhangi bir konu bulunmamaktadır. İyileşme zamanının uzun sürmesi durumunda ise ağrı veya hassasiyet 2 ile 3 hafta kadar görülmektedir. Ancak zaman içinde azalmaktadır.

Yazarlar