Sağlık Diz Kapağı Altı Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

Diz Kapağı Altı Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer?

05.07.2022 - 15:26 | Son Güncellenme:

Diz kapağı ağrısı bireylerde sık sık rastlanılan problemlerden bir tanesidir. Diz kapağı ağrısının çok sayıda sebebi bulunmaktadır. Bu sebeplere bağlı olarak tedavi işlemi gerçekleştirilmektedir. Diz kapağından görülebilen ağrının nedenini ve nasıl geçebileceğini sizler için derledik.

Diz Kapağı Altı Ağrısı Neden Olur Ve Nasıl Geçer

Diz kapağı ya da patella, diz bölgesinde yer alan bir kemiktir. Femur ile eklem yapmaktadır. Bireylerdeki en büyük nitelikteki susamsı olan kemiktir. Üst kısımdan quadriceps femoris adı verilen kasın tendonunun üzerine bağlı bulunmaktadır. Alt taraftan bağlı olduğu diz kapağı bağı vasıtası ile quadriceps femorisin gücünü kaval kemiğine tüberositas tibia ismi verilen çıkıntısına bağlanıp aktarmaktadır.

Haberin Devamı

Diz Kapağı Ağrısı Neden Olur?

Diz kapağının aşırı bir yükün altında devamlı kullanılması sonucunda eklemde mevcut halde bulunan kıkırdak dokunun aşınması veya bütünü ile yok olarak kemiğe zarar vermesi ile oluşabilen travmalar, osteoartrit, yaralanmalar ve diz kapağının kayması, diz üstünde ağrı oluşmasının temel nedenlerindendir. bunun dışında diz kapağında yer alabilen enfeksiyon, tümörler, yağ dokusunun veya tendonların iltihaplanması, plika adının verildiği dokuların yıpranması gibi çok farklı ve çeşitli durum diz kapağı üstünde ağrıya neden olmaktadır.

Diz Kapağı Ağrısı Nasıl Geçer?

Diz kapağı ağrısının oluşması durumunda uzman bir doktora gitmek gerekmektedir. Bunun dışında doktora gidene kadar ortaya çıkan süre zarfı içerisinde dize ev içerisinde soğuk uygulamalar yapılabilmektedir. Özellikle de birden bire çarpma ya da düşme sonucu başlamış bir diz ağrısı söz konusu ise ağrıyan alana soğuk uygulamak bu ağrıları azalmasına yardımcı olabilmektedir.

Haberin Devamı

Diz Kapağı Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Diz kapağı ağrısı için ortopedi ve travmatoloji bölümüne gidilmesi gerekmektedir. Bunun dışında yaralanma ya da darbe dışında bir ağrı söz konusu ise fizik tedavi bölümüne gidilmesi gerekmektedir.

Yazarlar