Dünya güzelleri neden hep Venezuella’ dan çıkıyor?

Venezualla daki haziran 2013 İSAPS kongresine 4 plastik cerrah katıldık ve İstanbul’a döndük. Dr. Cemal Şenyuva, Dr. Akın Yücel, Dr. Mehmet Bayramiçli ve benim konuşmalarımız vardı. Çok uzun bir yolculuktan sonra, başka bir ülke, başka bir kültür ve başka bir estetik cerrahi ile karşılaştık.

Burun estetiği ile ilgili konuşmalarımız yaptıktan sonra, aldığımız tepkiler, burada aldığımızdan çok farklıydı çünkü çok yapılan bir ameliyat değildi. 3 plastik cerrah yanıma geldi ve size ameliyat seti ayarlasak burunlarımızı yaparmısın, dediler. Bende rahat olmayacağı için İstanbul’a davet ettim. Venezuella halkının fiziksel özellikleri çok farklı olduğu için ihtiyaçları ve beklentileri de farklıydı. Burunları genelde küçük, kalın derili ve az kıkırdaklı. Orada en çok talep edilen ameliyat meme büyütme ve popo büyütme ameliyatları. Ortalama silikon büyüklüğü ise 400 cc yuvarlak. Yani bizim koyduğumuz silikonların tam iki katı büyüklükte silikon, koyuyorlar. Kadınların çoğunun meme ve popo silikonu var. Bizde bu konuşmaları, hayretle izledik.

Haberin Devamı

Venezulla dan hep dünya güzelleri çıkıyor diye halkın çok güzel olduğunu düşünmeyin, öyle değil. Güzellik, Venezuella’ da ciddi bir statü, bu nedenle en güzelleri bu yarışmalara giriyor ve ciddi eğitim görüyorlar. Türkiye’de sokakta çok daha fazla sayıda güzel kadın görmek mümkün.

Dr. Barış Çakır

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.bariscakir.com

Güzellik önerileri için twitter:@cerrahisanati