Prof Dr. Sühan Ayhan, "meme kanseri ve meme onarımı farkındalığı için istanbul maratonunda yürümek” projesini duyurdu. Bende katılacağımı bildirdim. Her gün antreman yapmaya başladım. Günde 4 km hafif koşu yaparak maratona hazırlandım. Derece derdimiz yok, yolda kalmayalım diye :)). Pazar sabah Dr. Ali Rıza ile 7 30 da buluştuk. Taksi ile Mecidiyeköy’e gittik. Maratona için çalışan belediye otobüslerine bindik. Altünizade köprüsünde indik.

-Sühan abi nerdesiniz

-Sarı vincin hizasında

-Vinç nerenizde kalıyor solunuzda mı sağınızdamı

Haberin Devamı

-Karşımızda duruyor.

-.…

-….

-….

-Abi Konum paylaş böyle olmayacak :))))

Yaklaşık 20 plastik cerrah ve Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi dernek başkanı Figen Özgür ile buluştuk. Pembe kıyafetlerimizi giydik. Pembe tişörtlerimizin önünde;

“Erken Tanı hayat kurtarır

Meme onarımı hayata bağlar”. yazıyor

Arkamızda ise

“yeni meme

yeni hayat

” yazıyor.

Pembe tişörtlerimiz pek ilgi çekti. Hem arkadan hem önde hatıra fotoğrafı çektirenler oldu benimle :))

Yarım saat Plastik cerrahi derneği ile yürüyüş yaptım. Sonra biraz koşmaya karar verdim. Köprüye ulaşana kadar 10 arkadaşımla karşılaştım. Çocukları sevdim. Köprüyü hafif tempo yürüyüş ile geçmek zorunda kaldık çünkü önümüzde bir selfi trafiği vardı. Köprünün üzerinde masa koyup tavla oynayanları ve mini konser verenleri geçip beşiktaşa döndük.

Maratonda farkındalık için binlerce slogan yazılı tişörtlü insanlar olduğu için fazla dikkat çekmediğimizi kalabalıktan çıkınca anladık. Ali Rıza ile fulya da pembe tişörtlerimizle yürürken bizi gören her kesin gülümsemesi ile farkına vardık. Üzerinde yeni meme yeni hayat yazan pembe tişörtlü iki erkek sanırım LGBT için yürüdüğümüzü düşündü. Seneye de onlar için yürürüz problem yok :)) o da bizim işimiz.

Gelelim konuya, ülkemizde meme kanseri nedeniyle memesi alınan kadınlar kaderine razı olup hayatlarına devam edebiliyorlar. Ülkemizde Karın ve sırt dokularından harika meme yapan çok sayıda plastik cerrahi uzmanı var. Mastektomi yani meme nin cerrahi ile alınması sonrası meme onarımı için Plastik , Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi kliniklerine başvurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Saygılarımla

Dr. Barış Çakır

not: maraton pembe tişört fotolarıiçin instagram: cerrahisanati