Dr. Rengin Türkgüler

Dr. Rengin Türkgüler

info@drrengin.com

Tüm Yazıları

Yaz aylarında varis şikayetleri neden artıyor?

Yaz aylarında güneşe aşırı maruz kalmak cilt yüzeyinde ısı artışına neden olacağı için kılcal damarların çatlamasına yol açabilir. Sıcak hava nedeni ile genişleyen damarlar, varise bağlı ağrı ve şikayetlerin giderek artmasına neden olur. Hastaların şikayetlerinin artmasının nedeni ise tamamen kirli kanın bacakta birikmesi, yukarı doğru hareket edememesi nedeni ile meydana gelmektedir. Varise bağlı olarak damar şişkinliğinin yanı sıra kirli kanın bacakta göllenmesi yüzünden kramplar, renk değişiklikleri, yorgunluk hissi ve kaşıntı da meydana gelir.

Haberin Devamı

Yaz aylarında hangi yöntemler tercih ediliyor?

EVLA (Endo-venöz Lazer Ablasyon) ve köpük skleroterapi gibi modern tekniklerle yaz aylarında da varis tedavisi yaptırmak mümkün.

EVLA ve köpük skleroterapi tekniğinde geleneksel tekniklerde olduğu gibi cerrahi yöntemlerle damarlar çıkarılmaz, yerinde bırakılır. Bu tedavi tekniklerinde damarın iç yüzeyi yakılır. İç yüzeyi yakılan damar, büzüşür ve iç yüzeyi yapışır. Bu yöntemler oldukça güvenli, cerrahiden daha az invazivdir ve neredeyse hiç yara izi bırakmaz.

EVLA tedavisinden sonra ortalama 15-20 gün, köpük skleroterapi tedavisinde ise her işlemden sonra 2-3 gün ince varis çorabı giyilmesi yeterli olacaktır.

Hastanın en çok muzdarip olduğu; ağrısının, ödeminin, bacaklardaki şişliğinin, gece kramplarının en fazla olduğu zaman da yaz aylarıdır. Varis tedavisi gelişen tedavi yöntemleri sayesinde her mevsimde yapılır. Özellikle, EVLA veya köpük skleroterapi uygulanacak ise yaz aylarında da varis tedavisine rahatlıkla başvurulabilir.

 

Girişimsel Radyoloji Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

www.drrengin.com

www.varisklinik.com.tr