Sıcak içecekler kabusunuz olmasın

Soğuk havaların hakim olduğu , sıcak havaların özlendiği bu günlerde içecek seçimlerimiz sıcaktan yana...İçimizin ısınması için içilen sıcak bir çorba , sabahları ayılmak içilen bir kahve ya da yemek sonrası içilen sıcak bir çay..

Fakat sıcak içecekler diş problemleri olan ve diş hassasiyeti yaşayanların kabusu olabiliyor.
Sıcak yiyecek ve içeceklerin dişlerde hassasiyet oluşturmaz ancak diş ve diş eti problemleri yaşayanların rahatsızlıklarını tetikler.

Peki ya nelere dikkat etmeliyiz?

İlk olarak söylenmesi gereken 6 ay da bir diş hekimimizi düzenli olarak ziyaret etmeyi unutmamalıyız.

Haberin Devamı

- Eksik dişlerimizin tedavisini geciktirmemeliyiz.

- Dişlerimizi düzenli olarak fırçalamalıyız.

- Aşırı asitli ve şekerli yiyeceklerden uzak durmalıyız.

- Diş hekimimizin önerdiği sertlikte diş fırçası kullanmalı ve dişlerimizi önerilen şekilde fırçalamalıyız.

- Diş ipini düzenli ve doğru bir biçimde kullanmalıyız.

- Bakteri oluşumuna engel olabilmek için diş fırçamızı önerilen düzenli aralıklarla değiştirmeliyiz.

- Diş hassasiyetimiz mevcut ise ona uygun ürünler tercih etmeliyiz,

- Devam eden bir diş hassasiyetimiz varsa sıcak içeceklerde pipet kullanarak hassasiyet olan bölgeden içecek temasını uzaklaştırmalıyız.

- Ceviz ,fındık gibi kabuklu ürünleri dişlerimiz ile kırmaktan kaçınmalıyız.

- Soda , kola gibi içeceklerin kapaklarını dişlerimiz ile açmaya çalışmamalıyız.

Unutmayalım ; diş ve diş eti hastalıkları, en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için gereken önem maalesef verilmemektedir.

Aslında ağızdaki olumsuzlukların; sağlığının bozulmasından tutun da sindirimin olumsuz etkilenmesine kadar yol açan olumsuz etkileri bulunmaktadır. Dişlerde ve ağızlarda yapısal ve işlevsel herhangi bir bozukluğun olmaması, dişlerin ve ağzın görevlerini tam olarak yapabilmeleri durumu ağız ve diş sağlığının varlığını gösterir.

www.doganbircan.com
facebook.com.tr/A.DoganBircan/
twitter.com/adoganbircan
instagram.com/adoganbircan/

Haberin Devamı