Yaşam Ebabil Kuşu Doğada Ne Yer? Nerelerde Yaşar?

Ebabil Kuşu Doğada Ne Yer? Nerelerde Yaşar?

27.10.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

Günümüzde çok sayıda birbirinden farklı kuş türü bulunmaktadır. Bu kuşların özellikleri ve yapıları da birbirinden farklı olabilir. Özellikle ebabil kuşu çok merak edilmektedir. Ebabil kuşu doğada ne yer? Nerelerde yaşar tüm detayları ile sizler için derledik.

Ebabil Kuşu Doğada Ne Yer Nerelerde Yaşar

Ebabil kuşu yapısı itibari ile kırlangıca benzemektedir. Anatomik yapıları farklı olan ebabil kuşunun omurgaları eğri olduğu için de dik duramazlar. Ebabil kuşu ve kırlangıç kuşları genellikle karıştırılır. 

Haberin Devamı

 Ebabil Kuşu Doğada Ne Yer?

 Sürekli havada olan ebabil kuşu yalnızca üremek için yere inmektedir. Ebabil kuşları çoğu zaman sıcak iklimler ve açık alanlarda yaşarlar. Ebabil kuşları böcek türlerini yiyerek beslenmelerini sağlarlar. Ebabil kuşları el ile çok nazik bir şekilde beslenebilirler. Ebabil kuşlarının gagaları açılarak beslenmeleri de sağlanır. Damla damla su içerler. Ebabil kuşları gagalarına gelen suları da çekerek içerler. 

 Nerelerde Yaşar?

 Az bilinen canlı türlerinden birisi olan ebabil kuşları diğer tüm canlılardan kaçmaya çalışırlar. O nedenle çevik ve hızlı bir vücut yapısına sahip olarak bilinirler. Kanatları kavisli ve uzun olan ebabil kuşları gece gündüz havada kalabilirler. Ebabil kuşları genellikle gökyüzünde uçarken uyurlar. Sürüler şeklinde yaşayan ebabil kuşlarının sesi de tiz bir şekilde çıkmaktadır. Göçmen kuşlardan olan ebabil kuşları genellikle kışın Afrika'ya göçerler. Ebabil kuşları ilkbahar döneminde Türkiye'ye dönerler. Ortalama yirmi yedi sene yaşayan ebabil kuşları yuvalarını kalabalık olmayan yerlere yaparlar.

Haberin Devamı

 Ebabil Kuşu İle İlgili Merak Edilenler

 Ebabil kuşları yapıları itibari ile kırlangıçlara benzemektedir. Genellikle gökyüzünde yaşayan ebabil kuşları böcekler ile beslenirler. Açık alanlarda ve sıcak iklimlerde yaşayan ebabil kuşları ortalama 13 ile 17 cm arasında bir boya sahiptir. Ebabil kuşları genellikle diğer tüm canlılardan kaçarlar. Bu şekilde kendilerini güvende hissederler.

Yazarlar