Keyifli bir hafta olması dileğimle herkese merhabalar,

Bütün çocuklar gün saydı ve nihayetinde karne zamanı geldi. Çocuklar tatil bekliyor, bir an önce denizle buluşmak için can atıyorlar. Anne ve babalar ise tüm tatil ne yapacaklarını düşünüyorlar. Gidilecek yaz okulları, eğlenilecek tatiller, yapılacak ödevler, okunacak kitaplar var önümüzde, hadi hayırlısı.

Tatil dönemi çocuklar ve tüm aile için oldukça verimli geçmeli ki ilişkiler için iyi bir yatırım olsun. Ebeveynlere çocuklarının yeteneklerini dikkate alarak aktivite seçmelerini öneriyorum. Çocuklar ebeveynlerin istediği fakat kendilerinin istemediği aktiviteleri yaptıkları zaman çok mutsuz ve saldırgan olabilirler. İlişkilerin yakın ve uzak vadede iyi olması için yeteneklerin ortaya çıkıp ilerlemesine izin vermek iyi bir yoldur.

Haberin Devamı

Her birimiz kendimiz olmak için geldik bu dünyaya. Çocuklarımız da bunun peşindeler. Kendileri olmak için ifade etmeye, seçmeye, yeteneklerini ortaya çıkarmaya ihtiyaç duyuyorlar. Onların akıllarından geçeni anlamak için hassasiyet göstermeliyiz. Onlar gibi düşünmeli ve olaylara onları dinleyerek bakış açılarını anlayarak yaklaşmalıyız.

Atalarımız “Zorla güzellik olmaz” diyerek ne de güzel söylemişler. Ebeveynler çocukları için en iyiyi isterler ve bazen bu isteklerde çok ısrarcı olabilirler. Israrcı olmak çocukları zorlar ve mutsuz edebilir. Bu nedenle ebeveynlerin kendilerini dışarıdan izlemelerini ve bu gözlemde bir de kendilerini çocuğun yerine koymalarını rica ediyorum.

İyi ve kötü tanımlarımız zaman içinde değişiklik gösterebilir. Geçmişe bakın, size bir zaman çok doğru olan bir konuda gösterdiğiniz katılık şimdi çok esnemiştir. Çocuklarımızla ilgili konuların da esneyeceğini bilelim. Elbette ne istiyorsak miniklerimizin güzel geleceklere sahip olması için. Çok temiz niyetlerle yapıyoruz ne yapıyorsak.

Yaz ayı etkinliklerinin sonuçlarının başlangıç niyetleri ile uyumlu olmasına niyet edelim. Miniklerimizle birlikte en keyifli ve verimli tatili geçirmeye niyet edelim. Birlikte büyüyeceğimiz, eğleneceğimiz, birbirimize doyacağımız, yarınlara hazırlandığımız bir tatil olsun.

Haberin Devamı

Bundan sonraki her yıl geriye döndüğünüzde, anıları aklınıza geldiğinde, fotoğraflara baktığınızda yüzünüzde harika bir gülümseme, kalbinizde bir sıcaklık hissedeceğiniz bir tatil olsun, âmin ki öyledir.

Sevgilerimle, Ebru Demirhan